M. Skuodis: Pekinas oficialiai apie nutraukiamus santykius su Lietuva nepranešė

Kinija iki šiol oficialiai nepranešė Susiekimo ministerijai apie nutraukiamą bendradarbiavimą ir santykius susisiekimo srityje su Lietuva, ketvirtadienį Žinių radijui sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

M.Skuodis.<br>M.Patašiaus nuotr.
M.Skuodis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-18 08:38, atnaujinta 2022-08-18 08:39

„Oficialių jokių  pranešimų nėra, tai aš reaguoju į tai kaip į tam tikrą retoriką, kuri, mūsų vertinimu, yra nepagrįsta“, – sakė M. Skuodis

Reaguodama į susisiekimo viceministrės vizitą Taivane praėjusią savaitę Kinija penktadienį pareiškė įvedanti jai sankcijas ir nutraukianti bendradarbiavimą su ministerija ir apskritai susisiekimo srityje su Lietuva.

Sprendimą priėmusi Kinijos užsienio reikalų ministerija savo interneto svetainėje paskelbė, kad Agnės Vaiciukevičiūtės vizitas į Taivaną yra vienos Kinijos principo pažeidimas, rimtas kišimasis į jos vidaus reikalus ir šalies suvereniteto bei teritorinio vientisumo pažeidimas.

Kinijos laikinasis reikalų patikėtinis Vilniuje Qu Baihua interviu BNS praėjusią savaitę taip pat teigė, kad bet koks Lietuvos ar kitų valstybių pareigūnų apsilankymas Taivane „pažeidžia vienos Kinijos politiką“.

Rugsėjį Lietuva planuoja Taipėjuje atidaryti prekybos biurą. Tikimasi, kad tai paskatins šalių bendradarbiavimą verslo, ekonomikos, mokslinių tyrimų ir inovacijų, kultūros ir transporto srityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.