A. Anušauskas apie itin aukštus savo reitingus: tai dažniausiai labai trukdo darbui

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas šiuo metu yra vienas daugiausiai visuomenės palaikymo turinčių politikų šalyje, tačiau aukštų reitingų jis pats tikina nesureikšminantis. KAM vadovas pasisakė ir apie būsimus LR prezidento rinkimus – mat jau kurį laiką sklinda kalbos, kad jis galėtų pretenduoti į valstybės vadovo postą.

Arvydas Anušauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>Ievos Budzeikaitės nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>Ievos Budzeikaitės nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>G.
Arvydas Anušauskas<br>G.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>G.
Arvydas Anušauskas<br>G.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Aug 22, 2022, 12:24 PM, atnaujinta Aug 22, 2022, 12:28 PM

Pirmadienį naujienų portalas LRT.lt, remdamasis „Baltijos tyrimų“ atlikta apklausa, paskelbė, kad Lietuvos gyventojai palankiausiai vertina kadenciją baigusį prezidentą Valdą Adamkų, dabartinį šalies vadovą Gitaną Nausėdą ir krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską.

V.Adamkų palankiai vertina 83 proc., G.Nausėdą – 66 proc., A.Anušauską – 56 proc. apklaustųjų.

Rusijai užpuolus Ukrainą, A.Anušausko reitingai pradėjo augti. Tiesa, pats krašto apsaugos ministerijos vadovas tokio palankaus visuomenės vertinimo teigia nesureikšminantis.

„Aš jų (reitingų, – lrytas.lt) neaiškinu. Reitingai ateina ir praeina – visi politikai tą žino. Sakyčiau, reitingas dažniausiai labai trukdo darbui, nes atsiranda įvairių įtampų dėl to“, – pirmadienį svarstė A.Anušauskas.

Tiesa, kokios tos įtampos, ministras nedetalizavo.

„Nenoriu tiek gilinti temos, tiesiog yra tokių dalykų“, – teigė jis.

Paklaustas, ar tokie rezultatai galėtų daryti įtakos jo apsisprendimui kandidatuoti į Lietuvos prezidento postą, A.Anušauskas tvirtino, kad apie tai kalbėti dar anksti, o patys reitingai esą trapus dalykas – po kelerių metų jie gali būti ir visiškai kitokie.

„Aš jau esu atsakęs – dabar yra kiti darbai, kuriuos reikia padaryti. Rinkimai, kurie vyksta po kelių metų, yra ateities klausimas, ir iki to laiko reitingai gali labai kisti“, – aiškino KAM vadovas.

Sociologas Vladas Gaidys portalui lrytas.lt yra sakęs, jog ministro politinė elgsena žmonėms tiesiog priimtina.

„Lyginant su užsienio reikalų ministru G.Landsbergiu, kurį visuomenė labai neigiamai vertina, nors jis gana netoli nuo to, apie ką reikia kalbėti, A.Anušauskas kažkur gerai „pataikė“ ir tapo vienu iš lyderių.

A.Anušauskui žymiai sunkiau išlaikyti šią poziciją, nes būnant valdžioje, Vyriausybėje, ir kai yra tiek daug įvykių, veiklų, stebėtina, kad toks aukštas ir geras jo reitingas. Karo Ukrainoje kontekste jis, kaip krašto apsaugos ministras, turi savo privalumų“, – akcentavo V.Gaidys.

Po A.Anušausko sąraše rikiuojasi kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė (palankiai vertina tiek pat, kiek ir A.Anušauską, tačiau ši yra laipteliu žemiau, kadangi ją vertinančių nepalankiai yra daugiau), taip pat opozicinės Lietuvos regionų frakcijos Seime narys Remigijus Žemaitaitis (50 proc.).

Nepalankiausiai Lietuvos gyventojai įvertino šiuos šešis politikus – ekonomikos ir inovacijų ministrę, Laisvės partijos lyderę Aušrinę Armonaitę (nepalankiai vertina 77 proc.), buvusį Aukščiausios Tarybos-Atkuriamojo Seimo vadovą Vytautą Landsbergį (74 proc.), užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį (74 proc.), Seimo narį Petrą Gražulį (68 proc.), Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) vadovą, europarlamentarą Valdemarą Tomaševskį (65 proc.) ir premjerę Ingridą Šimonytę (64 proc.).

Apklausa vyko 2022-ųjų liepos 12–28 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklaustas 1021 vyresnis nei 18 metų Lietuvos gyventojas. Tyrimų rezultatų paklaida siekia iki 3,1 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.