G. Nausėda priėmė Izraelio, Salvadoro ir Zimbabvės ambasadorių skiriamuosius raštus

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį priėmė Izraelio ambasadorės Hadas Wittenberg Silverstein, Salvadoro ambasadorės Patricios Nathaly Godinez Aguillon ir Zimbabvės ambasadorės Priscilos Misihairabwi-Mushongos skiriamuosius raštus.

Gitanas Nausėda<br>Dainiaus Labučio/ELTA nuotr.
Gitanas Nausėda<br>Dainiaus Labučio/ELTA nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 31, 2022, 4:36 PM

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovas susitikime su Lietuvai akredituota Izraelio ambasadore pasidžiaugė stiprėjančiais Lietuvos ir Izraelio santykiais.

Jiedu taip pat aptarė dvišalių ryšių potencialą, ypatingą dėmesį skirdami inovacijų, švietimo ir turizmo sritims, taip pat bendradarbiavimą karinės ir gynybos pramonėje. Prezidentas pažymėjo puikų bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose ir Lietuvos paramą glaudesniam ES ir Izraelio dialogui.

G. Nausėda susitikime su Lietuvai akredituota Salvadoro ambasadore pažymėjo daugiašalio bendradarbiavimo svarbą, ypač siekiant išsaugoti tarptautinėmis taisyklėmis pagrįstą tvarką.

Susitikime aptarti Lietuvos ir Salvadoro, ES ir Lotynų Amerikos santykiai, pabrėžtas rezultatyvus bendradarbiavimas tarptautinėse organizacijose.

Prezidentas taip pat pasveikino akredituotą Zimbabvės ambasadorę, tapus pirmąja šios šalies ambasadore Lietuvai.

Susitikime aptarti dvišaliai santykiai, ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo skatinimo galimybės, bendradarbiavimas tarptautinėse organizacijose. G. Nausėda pabrėžė, kad ES ir Afrikos Sąjungos viršūnių susitikime priimti sprendimai taip pat prisidės prie dvišalių santykių plėtros. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.