S. Skvernelio partijoje – bangos: P. Urbšys vejamas lauk

Daugiau kaip pusmetį pasidžiaugęs naryste Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ partijoje, panevėžietis, buvęs Seimo narys Povilas Urbšys vejamas lauk. Siūlymą šalinti iš partijos šį politiką vėlų antradienio vakarą nusprendė partijos Panevėžio miesto skyrius. Už tai, kad P. Urbšys būtų pašalintas iš partijos balsavo 45, prieš – 34 skyriaus nariai.

Povilas Urbšys<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Povilas Urbšys<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tomas Tomilinas<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Tomilinas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda Mikučionytė

Aug 31, 2022, 11:11 AM, atnaujinta Aug 31, 2022, 11:23 AM

Pagrindinė priežastis, kodėl P. Urbšys siūlomas šalinamas iš partijos gretų – jo veikla ir elgesys. Partijos kolegos neslėpė, kad šis, dviprasmiškai vertinamas politikas, užsiima ardomąja ir griaunamąja veikla bei skaldo ne tik partijos Panevėžio skyrių, bet ir supriešina šio skyriaus narius.

Supriešina skyriaus narius

„Vardan Lietuvos“ Panevėžio skyriaus pirmininkė Solveiga Dagė, naujienų portalui JP trumpai paaiškino, kodėl priimtas toks sprendimas.

„Povilas Urbšys užsiėmė destrukcine veikla, trukdė vykdyti darbus ir skaldė skyrių. Be to, jo išskirtinis bruožas – valdžios troškimas ir jam svarbus – vienasmenis valdymas. Jo veikloje jaučiama didelė visuomeninio judėjimo „Kartu“ veiklos įtaka, į kurį bandė įtraukti „Vardan Lietuvos“ Panevėžio skyrių“, – trumpai kalbėjo S. Dagė.

Pritaria sprendimui

„Vardan Lietuvos“ partijos pirmininko pavaduotojas Tomas Tomilinas pritaria Panevėžio skyriaus sprendimui šalinti netinkamus asmenis iš partijos gretų.

„Skyriaus susirinkime nedalyvavau, bet pritariu panevėžiečių sprendimui. Panevėžio skyriaus pirmininkė S. Dagė ir Valdyba padarė viską, kad skyriuje būtų darna ir vyktų darbai bei bendradarbiavimas. Tačiau kai kuriems asmenims nereikia nei darnos, nei bendradarbiavimo. Be to, buvo tokių požymių, kad P. Urbšys bando partijos skyrių paversti visuomeniniu judėjimu „Kartu“, o, mano galva, tai yra nepriimtina. Konkurencinėje kovoje dėl pozicijų, manau, P. Urbšio elgesys – amoralus“, – nevyniojo žodžių į vatą T. Tomilinas.

Elgiasi amoraliai

Pasak Seimo nario, nors P. Urbšys daug kalba apie moralų elgesį, tačiau pats elgiasi priešingai.

„Tai tikrai išskirtinis atvejis, koks vyksta Panevėžyje. Pats galiu sugyventi su skirtingus požiūrius turinčiais žmonėmis ir moku rasti bendrą kalbą. Tačiau, jaučiant tokią įtampą, kokia yra dabar Panevėžio skyriuje, bendradarbiavimas neįmanoma, o nuolaidžiauti negalima. Todėl P. Urbšio eliminavimas iš partijos yra vienintelis skyriaus teisingas sprendimas. Kita vertus, aišku, kad bendro darbo nėra, nes P. Urbšio elgesys nenusakomas – jis gali būti draugu, o po penkių minučių tapti priešu“, – išsakė savo abejones partijos pirmininko pavaduotojas T. Tomilinas.

Dirbti komandoje nemoka

„Vardan Lietuvos“ partijos ir Panevėžio miesto tarybos narys Rimantas Narkūnas pasidžiaugė, kad žmonės drąsiai išdrįso išreikšti savo nuomonę, ką galvoja apie P. Urbšį.

„Reikia prisiminti pradžią, kaip atėjo visuomeninis judėjimas „Kartu“ ir turėjo jungtis prie „Vardan Lietuvos“ partijos. Turėjome dirbti kartu, bendradarbiauti, bet taip neįvyko, nes P. Urbšys dirbti komandoje nemoka. Jam turi visi paklusti ir sutikti su jo nuomone – kitokios nuomonės nei jo, negali būti. Beje, kita kartą jo nuomonė, apskritai, būna neadekvati. Partijos skyriaus visuotinis susirinkimas parodė, kas yra kas“, – mano R. Narkūnas.

Į skambučius neatsiliepia

Gaila, tačiau apie Panevėžio miesto skyriaus narių pareikštą norą šalinti P. Urbšį iš partijos „Vardan Lietuvos“ gretų, paties politiko nuomonės sužinoti nepavyko.

Eilinį kartą P. Urbšys į JP žurnalistų skambučius neatsakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.