G. Nausėda: Lietuva yra per maža, kad joje egzistuotų regioniniai skirtumai

Lietuva yra per maža, kad joje egzistuotų regioniniai skirtumai, sako Regionų forumą atidaręs šalies prezidentas Gitanas Nausėda.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2022, 10:33 AM

„Aš visada laikiausi, laikausi ir turbūt jau nebepakeisiu savo nuomonės, kad Lietuva yra per maža, jog joje dar tarptų dideli regioniniai skirtumai. Mūsų tik 2,8 mln. žmonių ir Lietuva yra viena, joje visiems turi būti gyventi gera, patogu ir svarbiausia perspektyvu“, – ketvirtadienį Prezidentūroje vykstančio renginio atidarymo kalboje teigė jis.

Prezidento teigimu, žmonės, gyvenantys miestuose ir atokiausiuose šalies regionuose, turi matyti perspektyvą.

Anot G. Nausėdos, Lietuvos skirstymas į dvi dalis pastebimas rečiau.

„Galbūt iš kai kurių subjektyvių dalykų aš pastebiu, jūs pamenate, prieš keletą metų buvo labai populiarus Lietuvos skirstymas į pirmąją ir antrąją Lietuva, pastaruoju metu aš pastebiu šito skirstymo šiek tiek mažiau“, – sakė jis.

Prezidentas tvirtino, jog regioniniai skirtumai galėjo būti sušvelninti arba „žmonės numojo ranka nebetikėdami, kad tas skirtumas kada nors gali išnykti“.

Atidarymo kalboje G. Nausėda pažymėjo, kad artėjant kitąmet vyksiantiems savivaldos rinkimams Lietuvos regionai gali tikėtis didesnio politikų dėmesio.

„Artėja savivaldos rinkimai ir jiems artėjant jūs turbūt sulauksit vis daugiau vizitų iš Vilniaus – ir ministrai, ir kiti politikai turbūt regionus atras vėl ir vėl“, – sakė šalies vadovas.

„Aš nenoriu sakyti, kad tas dėmesys yra nenuoširdus ir daug ministerijų yra įsitraukusios į regionų problemas ir jų sprendimą, tačiau pati priklausomybė tarp rinkimų datos ir vizitų dažnumo, vis tiek šito negali neigti, tas dalykas egzistuoja“, – pridūrė jis.

Pasak prezidento, pirmoji forumo dalis bus skirta aptarti pokyčių būtinybei užimtumo srityje. Joje gerąja praktika dalinsis Klaipėdos, Tauragės, Elektrėnų savivaldybių atstovai.

Antrojoje forumo dalyje bus aptariamas savivaldybių savarankiškumo memorandumo, pasirašyto 2020 metų rugsėjį, integravimas ir veikimas.

Forume dalyvaus premjerė Ingrida Šimonytė, ministrai, merai, politikai, ekspertai. Prezidento inicijuotas forumas organizuojamas kartu su Vidaus reikalų ministerija ir Lietuvos savivaldybių asociacija.

Taip pat darbotvarkėje – regionų plėtra, pokyčiai užimtumo sferoje, energetinių bendrijų galimybės prisidėti suvaldant elektros kainos šuoliui, viešojo transporto plėtra šalyje, trečiadienį pranešime nurodė Prezidentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.