Pradėtas pasiruošimas pratyboms „Perkūno bastionas 2022“

Lietuvos kariuomenės Gynybos štabas kartu su Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentu prie KAM organizavo pratybų seminarą rengiantis rugsėjo 15–16 d. Panevėžio regione vyksiančioms kasmetinėms pratyboms „Perkūno bastionas“, kuriose siekiama patikrinti šalies institucijų pasirengimą vykdyti mobilizacijos ir priimančios šalies paramos teikimo užduotis.

Pradėtas pasiruošimas pratyboms „Perkūno bastionas 2022“.<br>V.Balkūno nuotr.
Pradėtas pasiruošimas pratyboms „Perkūno bastionas 2022“.<br>V.Balkūno nuotr.
Pradėtas pasiruošimas pratyboms „Perkūno bastionas 2022“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pradėtas pasiruošimas pratyboms „Perkūno bastionas 2022“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lietuvos kariuomenė

Sep 9, 2022, 8:48 AM

Taip pat šiomis pratybomis siekiama stiprinti sąveiką su civilinėmis valstybinėmis ir savivaldybės institucijomis bei organizacijomis, identifikuoti tobulintinas sritis, peržiūrėti esamą teisinę bazę, kad valstybė būtų pasiruošusi įveikti įvairias nenumatytas krizines situacijas, kurioms reikia susitelkimo ir institucijų sąveikos.

Seminare dalyvavo Panevėžio regiono savivaldybių administracijos, valstybės bei savivaldybės institucijos ir organizacijos, nevyriausybinės organizacijos, Kalėjimų bei muitinės departamentų atstovai, taip pat atstovai iš Vidaus reikalų ministerijai pavaldžių įstaigų: Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, Policijos departamentas ir kitos, krizinių situacijų metu veikiančios, institucijos. Pratybų dalyvių skaičius rodo, kad įvairios institucijos ir organizacijos mato prasmę ir būtinybę treniruoti sąveiką siekiant stiprinti Lietuvą ir jos atsparumą grėsmėms. Šiais metais vyksiančias pratybas stebėti ketina Lietuvos savivaldybių asociacijos nariai ir iš Vokietijos atvyksiantys Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovai.

Kasmetinėse diskusinėse stalo pratybose „Perkūno bastionas“ bus treniruojamasi keistis informacija tarp kariuomenės ir civilinių institucijų, bus treniruojamasi tinkamai gebėti informuoti gyventojus esant krizinei situacijai ar paskelbus mobilizaciją, taip pat bus aptartas visuomeninių organizacijų pilietinių iniciatyvų koordinavimas remti Ginkluotųjų pajėgų vienetus ir savivaldybės institucijas ar įstaigų veiklą karo padėties metu. Taipogi bus diskutuojama asmens, visuomenės saugumo ir viešosios tvarkos užtikrinimo šalyje aktyviai veikiant priešiškoms grupuotėms ir kt. opiais klausimais.

Tokio pobūdžio pratybas Lietuvos kariuomenė organizuoja nuo 2017 m. vis kitoje Lietuvos savivaldybėje ar regione, tad šios tradicinėmis tapusios pratybos nėra atsakas į šiuo metu pasaulyje vykstančius įvykius, o rutininė veikla ruošiantis įvairioms situacijoms ir į veiklos gaires perkeliant išmoktas pamokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.