R. Karbauskis apie ankstesnių Vyriausybių energetikos politikos tyrimą: niekas nieko nedarė

Valdantiesiems prakalbus apie galimą parlamentinį ankstesnių Vyriausybių vykdytos energetikos politikos tyrimą, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis neabejoja, kad dėl susiklosčiusios situacijos kalti visi praėjusių kadencijų ministrų kabinetai.

Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 9:29 AM

„Šitoj situacijoj, matyt, išvada to tyrimo, kurį siūlo daryti konservatoriai – aš jau tą išvadą galiu dabar pasakyti, tiesiog kito atsakymo negali būti. Tai yra, niekas nieko nedarė“, – LRT radijui sakė LVŽS lyderis.

Pasak R. Karbauskio, panašios problemos atsirado ne tik Lietuvoje – politiko teigimu, ir kitos Europos valstybės nesiėmė jokių veiksmų, kad užtikrintų pigesnę elektros energijos gamybą ir tiekimą šalies viduje.

„Tie patys konservatoriai, kurie valdė 2008–2012 metais, ir socialdemokratai, ir valstiečiai yra atsakingi, dėl to, nes mes turėjome labai pigias elektros energijos kainas, mes turėjom pigias dujas. Ir, kiek žinom, visa Europa, kuri lygiai patį turėjo, jokių žingsnių nedarė, kad didintų savo pačių generaciją ir turėti dabar pigią elektros energiją“, – teigė jis.

Vis dėlto, politikas mano, kad žlugusi iniciatyva statyti naują Visagino atominę elektrinę, pasiteisino. Anot LVŽS lyderio, nauja elektrinė būtų kėlusi didžiulius tiek finansinius, tiek saugumo iššūkius.

„Valdanti dauguma šiandien svajoja apie kažkokius vėjo parkus jūroje, kažkokias atomines elektrines, apie tai, kad nepastatėm vienos (atominės – ELTA) elektrinės. Šiandien dienai tai būtų vienas iš baisiausių mūsų projektų, jeigu jis būtų įgyvendintas – ir finansine prasme, ir ekonomine. Bet kokiu atveju, tai būtų didelė problema, tai ką siūlė tada konservatoriai, kur tauta priėmė labai teisingą sprendimą, kad čia neturim atominės bombos savo valstybėje“, – kalbėjo R. Karbauskis.

ELTA primena, valdantiesiems kritikuojant dvi ankstesnes vyriausybes dėl to, kad nustojus veikti Ignalinos atominei elektrinei Lietuvoje nepasirūpinta nuosava elektros gamyba, prakalbta ir apie galimą parlamentinį tyrimą.

Ekspremjerai sako neprieštaraujantys tokiai idėjai. Demokratų frakcijai „Vardan Lietuvos“ dabar atstovaujantis Algirdas Butkevičius teigė, kad kam nors iniciavus tyrimą dėl ankstesnių valdžių vykdytos energetikos politikos, jis „su malonumu“ balsuotų už tokį siūlymą.

Tuo metu kitas frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas Saulius Skvernelis galimybes pradėti tokį tyrimą įvertino taip pat entuziastingai, tačiau pridūrė, kad visa aktuali medžiaga jau dabar yra prieinama viešai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.