Prie Darbo partijos prisijungęs skandalingasis V. Valkiūnas: mano užduotis yra pakelti jų reitingus

Prie Darbo partijos bei jos frakcijos Seime jungiasi Lietuvos regionų frakcijai priklausęs parlamentaras Valdemaras Valkiūnas. Politikas tvirtina, kad „darbiečiai“ šiuo metu atrodo perspektyviau, todėl jo užduotis – padėti jiems pasikelti savo reitingus.

Andrius Mazuronis, Valdemaras Valkiūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
Andrius Mazuronis, Valdemaras Valkiūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
Valdemaras Valkiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Valdemaras Valkiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis, Valdemaras Valkiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis, Valdemaras Valkiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Valdemaras Valkiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Valdemaras Valkiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Valdemaras Valkiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Valdemaras Valkiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 15, 2022, 9:39 AM, atnaujinta Sep 15, 2022, 11:31 AM

„Reikia kelti Darbo partijos reitingus. Su naujuoju pirmininku Andriumi Mazuroniu perspektyvos yra didelės. Partija yra nuvertinta ar, galima sakyti, neįvertinta. Tie 4,2 proc. reitingo... Mano užduotis yra pakelti juos iki 10+ proc. ir kad ši partija būtų įvertinta daug daugiau, nes ji to verta“, – portalui lrytas.lt priežastis aiškino V.Valkiūnas.

Seimo narys patikino su Lietuvos regionų frakcijos atstovais pykčių neturėjęs ir juos palikęs taikiai. Šiai partijai parlamentaras nepriklausė.

„Regionų partija dar tiek nesusiformavusi, nulis, tai dar nėra nuo ko atsispirti, ji yra formavimosi stadijoje“, – paklaustas, kodėl savo ateities nusprendė nesieti su šia politine jėga, atsakė V.Valkiūnas.

„Ramiai viskas, nieko asmeniško. Noriu dirbti su tais, kurie yra už Lietuvą ir kurie yra neįvertinti, reikia juos įvertinti ir pakelti jų reitingus“, – pakartojo jis.

Anot V.Valkiūno, jei „darbiečiai“ dirbs komandiškai ir padės naujajam partijos pirmininkui A.Mazuroniui, rinkimuose jų laukia sėkmė. „Jeigu dirbsime vienas už visus ir visi už vieną, padėsime partijos vadui, mes laimėsime“, – įsitikinęs politikas.

Žinią, kad V.Valkiūnas jungiasi prie Darbo partijos, Eltai patvirtino „darbiečių“ frakcijos parlamente seniūnas Viktoras Fiodorovas.

„Valkiūnas jungiasi prie frakcijos, stoja į partiją. Jis bus aktyvus Biržų skyriaus narys“, – sakė „darbietis“.

Kaip teigė V.Fiodorovas, kontroversiškais pasisakymais Seimą stebinantis V.Valkiūnas pats inicijavosi prisijungti prie neseniai naują pirmininką išsirinkusių „darbiečių“.

„Iniciatyva yra iš paties pono Valkiūno. Jis norėjo jungtis į Biržų komandą pas mus. Viskas išsirutuliojo, kad jis stoja ir į frakciją. Frakcijos kolegos vienbalsiai pritarė, skyrius, panašu, kad taip pat. Jis jungiasi ir bus visavertis partijos narys“, – nurodė V.Fiodorovas.

Šiuo metu Darbo frakcijoje yra 9 parlamentarai.

2020-ųjų metų Seimo rinkimuose, Sėlos vakarinėje apygardoje V.Valkiūnas kandidatavo kaip nepriklausomas kandidatas. Antrajame rinkimų ture jis aplenkė konservatorių Matą Maldeikį.

Anksčiau politikas vadovavo Biržų miesto savivaldybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.