G. Landsbergis susitiko su Jeilio universiteto bendruomene: aptarė būtinybę keisti vis dar gajų tikėjimą tariama Rusijos galybe

JAV besilankantis Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį Jeilyje susitiko su universiteto bendruomene: prezidentu Peter Salovey, profesoriumi Timothy Snyderis bei politikos mokslų studentais. Apie tai rašoma pirmadienį ministerijos išplatintame pranešime spaudai.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 12:07 AM

Susitikimo su Jeilio universiteto prezidentu P. Salovey metu G. Landsbergis aptarė ne tik karo Ukrainoje pasekmes visam pasauliui, bet ir būtinybę keisti JAV bei Europos universitetuose vis dar gajų tikėjimą tariama Rusijos galybe.

„Vakarai, kaip kolektyvinė galia, turi padaryti viską, kad taisyklėmis grįstas pasaulis būtų išsaugotas, o Rytų Europos sukaupta patirtis, gyvenant agresoriaus kaimynystėje, taptų JAV ir Europos akademinių programų dalimi,“ – susitikimo metu pažymėjo ministras.

Susitikime su Jeilio universiteto politikos mokslų studentais ministras atsakė į studentų klausimus apie NATO, Europos Sąjungos politiką bei veiksnius, lemsiančius Ukrainos pergalę ir autokratinių režimų ateitį.

„Priklausomybė nuo autokratinių, nedemokratinių šalių ir jų tiekimo grandinių daro Vakarų pasaulį pažeidžiamą. Tačiau kiekviena šalis yra laisva rinktis – pigesni priklausomybės spąstai ar brangesnis, bet tvaresnis atsparumas“, – atsakydamas į Jeilio universiteto doktorantų klausimus, sakė G. Landsbergis.

Susitikimo su profesoriumi T. Snyder metu užsienio reikalų ministras aptarė būtinybę ir toliau telkti Vakarų pasaulio paramą Ukrainai, o taip pat poreikį keisti vyraujančius akademinius naratyvus apie Rusiją, Ukrainą bei kolektyvinę istorinę atmintį ir XX a. pamokas, kurias profesorius yra aprašęs bestseleryje „Apie tironiją“.

Lietuviškų šaknų turintis ir jomis besididžiuojantis Jeilio universiteto prezidentas Peter Salovey yra VDU garbės daktaras, kitą savaitę besilankysiantis Lietuvoje.

Jeilio universitetas yra vienas iš dviejų JAV universitetų, kuriame yra speciali Baltijos studijų programa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?