Seimas nepritarė siūlymui parlamento viešbutyje nebeleisti gyventi vilniečiams politikams

Seimas antradienį nepritarė siūlymui braukti galimybę parlamento viešbutyje gyventi nekilnojamojo turto Vilniuje turintiems politikams.

Seimo viešbutis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo viešbutis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-20 13:18

Už Seimo statuto pataisą, kad viešbutyje gyventi galėtų tik Seimo nariai, per pastaruosius penkerius metus neturėję gyvenamosios patalpos sostinės savivaldybės teritorijoje ir iki 25 kilometrų nuo savivaldybės administracinės ribos, balsavo 48 Seimo nariai, prieš 26 ir susilaikė 35 parlamentarai.

Projektas kitu balsavimu grąžintas iniciatoriams tobulinti. Seimo statuto pataisas pateikė konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma, parlamentarai Andrius Vyšniauskas, Mindaugas Lingė, Kęstutis Masiulis ir Andrius Kupčinskas.

Šiuo metu būsto Vilniuje neturintys parlamentarai Seimo viešbutyje gyvena nemokamai, o kiti Seimo nariai gali jame gyventi, bet moka už šaltą ir karštą vandenį, elektros energiją, dujas, šiluminę energiją ir komunalines paslaugas.

Iniciatoriai teigia, jog dabartinė tvarka, leidžianti Seimo viešbučiu naudotis ir turintiesiems NT Vilniuje, „nėra sąžininga ir teisinga, ne tik kitų Seimo narių, bet ir mokesčių mokėtojų atžvilgiu“.

Pataisas konservatoriai parengė LRT rugpjūčio pabaigoje pranešus, kad nekilnojamojo turto Vilniuje ir aplink jį turi bei Seimo viešbučiu naudojasi keturi parlamentarai.

Iš pradžių Seimo kanceliarija atsisakė nurodyti jų pavardes, motyvuodama asmens duomenų apsaugos taisyklėmis, tačiau vėliau juos pateikė.

Pasak LRT, viešbučiu naudojasi Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys Tomas Tomilinas, „darbietė“ Ieva Kačinskaitė-Urbonienė bei valstiečiai Gintautas Kindurys ir Rimantė Šalaševiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.