Seimas skubos tvarka svarstys dėl Rusijos žiniasklaidos kanalų draudimo

Antradienį Seimas po svarstymo pritarė skubos tvarka teikiamoms Visuomenės informavimo įstatymo pataisoms, kuriomis Lietuvoje būtų draudžiama retransliuoti ir platinti Rusijos ir Baltarusijos radijo bei televizijos programas. Už įstatymo projektą pasisakė 122 parlamentarai, 5 susilaikė, 2 politikai – Valdemaras Valkiūnas ir Mindaugas Puidokas – nepalaikė pataisų.

 Seimas skubos tvarka svarstys dėl Rusijos žiniasklaidos kanalų draudimo.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 Seimas skubos tvarka svarstys dėl Rusijos žiniasklaidos kanalų draudimo.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 11:32 AM

Pritarus įstatymo pataisoms, draudimas retransliuoti propagandinės žiniasklaidos programas galiotų iki 2024 m. spalio 1 d. Galutinį sprendimą parlamentas priims ketvirtadienį, rugsėjo 22 d.

Kultūros komiteto pirmininko Vytauto Juozapaičio registruotomis įstatymo pataisomis numatoma drausti retransliuoti ir platinti internete Rusijoje ar Baltarusijoje įsteigtų, tiesiogiai ar netiesiogiai valdomų, kontroliuojamų ar finansuojamų subjektų radijo ir televizijos programas. Išimtis paliekama tik Europos Sąjungos valstybių platinamiems kanalams.

Anksčiau tokį draudimą anksčiau numatė 2022 m. vasario 24-ąją šalyje įvesta nepaprastoji padėtis, tačiau parlamentui pratęsus nepaprastosios padėties teisinį režimą, nuo rugsėjo 16-osios šios nuostatos nutarime nebeliko.

Pasak pataisų iniciatorių, siekiant apsaugoti Lietuvos visuomenę nuo dezinformacijos ir informacinių manipuliacijų, Rusijos ir Baltarusijos kanalų blokavimą pratęsti yra būtina.

ELTA primena, kad laukiant naujų Visuomenės informavimo įstatymo pataisų, Lietuvos radijo ir televizijos komisija primygtinai ragina Lietuvoje veikiantiems retransliuotojams ir platintojams vengti retransliuoti tokias televizijos programas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.