E. Gentvilas: rimstant elektros rinkoms, pasirūpinkime ir politine rimtimi

Praėjusį sekmadienį elektros kainai biržoje nukritus iki mažiau nei 12 ct/kWh, būtina atkreipti dėmesį į rimstančią energetikos rinką ir nesėti panikos dėl didelių sąskaitų, už kurias neva turi būti atsakinga tik Vyriausybė, teigia Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas. Politiko manymu, Rusijos įtakos agentai Lietuvoje, net kainoms leidžiantis nuokalne, vis tiek stengsis kurstyti paniką ir nepasitikėjimą Vyriausybe.

Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2022, 10:02 AM

„Putino strategiją sudaro ne tik karinė invazija, energetinis karas, bet ir socialinių neramumų kurstymas. Maršai, perversmų pagundos ir parlamentų langų daužymas gresia visame žemyne – nuo Didžiosios Britanijos, kur įsibėgėjo „Nemokėk“ judėjimas, iki Lietuvos, kur tam tikros jėgos ir net parlamento nariai laukia savo valandos pasireikšti. Tačiau pikta minia, daužydama Seimo langus ir snukius, nežiūrės, kieno tas veidas – valdančiųjų parlamentaro ar Dainiaus Gaižausko“, – pranešime spaudai įspėja E. Gentvilas.

Parlamentaro vertinimu, kurstymo poveikį kelia ir šiuo metu opozicijos rezgamų interpeliacijų lavina, išsiūbuojanti politinę darbotvarkę, kurianti destruktyvų foną. Todėl, artėjant neramiai žiemai Europoje, Seimo liberalų vadovo įsitikinimu, visi politikai, įskaitant opoziciją, turėtų jausti atsakomybę už visuomenės nuotaikas. „Dabar dirginti, erzinti, audrinti piliečius yra neproduktyvu. Mums visiems reikia savyje atrasti savitvardos“, – sako jis.

Pasak E. Gentvilo, 2021 m. sausio 6 d. Vašingtono pučas buvo itin pavojingas Vakarų liberaliosios demokratijos tvarumui, vis dėlto priešiškai prieš Vakarų vyriausybes nusiteikusioms jėgoms ir aktyvistams šis išpuolis atrodo kaip pateisinamas pavyzdys pabandyti pritaikyti scenarijų ir kitur, panašiai kaip Prahoje rugsėjo pradžioje.

Konsoliduoti protesto balsus ir nukreipti žmonių pyktį prieš tariamą „valdžios savivalę“ neseniai paragino Ramūno Karbauskio vadovaujamos partijos frakcijos narys parlamentaras D. Gaižauskas. Kaip rugsėjo 14 d. pranešė „Delfi“, jis per savo frakcijos posėdį siūlė burti mitingus ir tai „daryti pakankamai agresyviai, masiškai ir viešai“.

Panašią mintį šis Seimo narys išsakė per plenarinį posėdį pavasario sesijoje kovo 17 d.: „Jeigu jums nereikia vienybės, norit susikiršinimų – bus jūsų valdymo rezultatas. Niekas nekalba, net Seimo Pirmininkė nepasakė, kad šiandien buvo įmesti Molotovo kokteiliai į kiemą. Kodėl nieks nekalba? Jums ką? Nejaučiat grėsmės?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.