M. Navickienė: šaltojo laikotarpio metu Lietuva galėtų priimti maždaug 25 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės teigimu, Lietuva nenaudojamose mokyklose ir ligoninėse šaltojo laikotarpio metu galėtų priimti maždaug 25 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos.

Monika Navickienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Monika Navickienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2022, 1:28 PM

„Konkrečių skaičių, kiek galėtume sulaukti karo pabėgėlių dabar įvardinti būtų sunku. Bet taip mes ruošiamės, visos institucijos ruošiasi, koordinuoja galimą papildomą karo pabėgėlių antplūdį Pabėgėlių priėmimo centras. Ir šiuo metu dirbame su savivaldybėmis dėl galimybių apgyvendinti karo pabėgėlius mokyklose, nenaudojamose ligoninėse ir kitose didesnėse patalpose“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienį teigė M. Navickienė.

Ministrė atkreipia dėmesį, kad šiuo metu Lietuva yra pasirengusi priimti maždaug dar 25 tūkst. ukrainiečių.

„Skaičiuojame jų įrengimo kaštus ir esame pasiruošę ir susiplanavę maždaug 25 tūkst. karo pabėgėlių priėmimą, jeigu prireiktų. Bet ar taip atsitiks, ar visgi karo pabėgėliai relokuosis pačioje Ukrainoje, kažkur arčiau pasienio, yra įvairios galimybės ir įvairūs scenarijai“, – akcentavo ministrė.

„Aš manau, kad Europos Komisija taip pat tai turi sau įsivardinti kaip bendrą tikslą ir iššūkį padėti šioje situacijoje ne tik duodant vieną kitą paramą valstybėms narėms, bet ir kompleksiškai sprendžiant šią problemą ir padedant tiems žmonėms, kurie nori relokuotis pačioje Ukrainoje“, – pridūrė ji.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.