Arkivyskupija skelbia, kad kaltinimai kunigui A. Volskiui nepilnamečio išnaudojimu nepasitvirtino

Įtarimai kunigui Aloyzui Volskiui nepilnamečio išnaudojimu Detroito arkivyskupijoje nepasitvirtino, ketvirtadienį pranešė Vilniaus arkivyskupija.

 Nurodoma, kad jaunuolis nieko neatskleidė giminaičiams apie galimą incidentą iki pat 2017 metų pabaigos ar 2018 metų pradžios, nes A. Volskis esą grasino pakenkti jo šeimai, jeigu šis prasitars.<br> lrytas.lt koliažas.
 Nurodoma, kad jaunuolis nieko neatskleidė giminaičiams apie galimą incidentą iki pat 2017 metų pabaigos ar 2018 metų pradžios, nes A. Volskis esą grasino pakenkti jo šeimai, jeigu šis prasitars.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2022, 10:45 AM

Vilniaus arkivyskupiją pasiekė pranešimas, kad Tikėjimo mokymo kongregacija, gavusi Detroito arkivyskupijos atlikto išankstinio tyrimo dėl kunigo Aloyzo Volskio medžiagą, patvirtino išvadą, jog įtarimai kunigui nepasitvirtino. Kunigas buvo apkaltintas nepilnamečio išnaudojimu Detroito arkivyskupijoje.

Apie tai pranešta Vilniaus arkivyskupui Gintarui Grušui. 

Po Mičigano valstijos prokuroro atlikto vertinimo buvo atsisakyta pradėti baudžiamąjį persekiojimą dėl įrodymų trūkumo, rašoma pranešime.

„Kunigas Aloyzas Volskis grįžta į aktyvią kunigišką tarnystę. Kol kas kunigas paskyrimo į konkrečią parapiją neturi“, – skelbia Vilniaus arkivyskupija. 

Anot jos, nei Vilniaus arkivyskupija, nei Telšių vyskupija panašaus pobūdžio skundų dėl šio kunigo nebuvo gavusi.

Vilniaus arkivyskupija dėl įtarimų prievartavimu buvo sustabdžiusi kunigo veiklą. Buvo skelbiama, jog Vilniaus kunigas Aloyzas Volskis prieš daugiau kaip dešimtmetį galimai seksualiai išnaudojo nepilnametį JAV. Pranešta, jog galimai nukentėjo aštuonerių metų vaikas. 

JAV žiniasklaida tuomet skelbė, kad paauglys iš Mičigano valstijos padavė į teismą Detroito arkivyskupiją ir vieną katalikų mokyklą, teigdamas, jog buvo seksualiai išnaudojamas. 

Teismo medžiagoje skelbta, kad kunigas pastebėjęs, jog vaikas peršalo, pasiūlė jam dvi mėlynas tabletes – neva vaistus. Nepilnametis jas suvartojo ir „paniro į pusiau mieguistą būklę“. Nukentėjusysis nurodo negalėjęs judėti, bet suvokęs aplinką, o ieškinyje nurodoma, kad kunigas jį „prievartavo“. 

Nurodoma, kad jaunuolis nieko neatskleidė giminaičiams apie galimą incidentą iki pat 2017 metų pabaigos ar 2018 metų pradžios, nes A. Volskis esą grasino pakenkti jo šeimai, jeigu šis prasitars.

Pats kunigas savo kaltę neigė. 

Paskutinis A. Volskio paskyrimas Vilniaus arkivyskupijoje baigėsi 2019 metų vasario 14 dieną. Pastaruoju metu kunigui, be oficialaus paskyrimo, buvo leidžiama tarnauti Vilniaus Dievo Gailestingumo šventovėje. 

Kaip anksčiau skelbė arkivyskupija, A. Volskis yra tarnavęs lietuvių parapijose JAV Los Andžele, Detroite ir Kanados Monrealyje.

2014 metais jis grįžo į Lietuvą, tarnavo Vilniuje dviejose parapijose, o nuo 2019 metų vasario buvo atleistas iš tarnystės dėl sveikatos problemų ir liko gyventi Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.