E. Gentvilas perrinktas Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnu

Ketvirtadienį Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija balsavimu nusprendė seniūno pareigas toliau patikėti parlamentarui, signatarui Eugenijui Gentvilui. Frakcijos seniūno pavaduotoja perrinkta Seimo narė Edita Rudelienė.

Eugenijus Gentvilas. <br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Eugenijus Gentvilas. <br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2022, 11:40 AM

„Man labai rūpi, kad frakcijoje vyrautų ne tik darbinga, bet ir gera emocinė, tarpusavio santykių atmosfera. Ypač svarbu be išankstinių nuostatų suprasti, kokių motyvų vedini vieni balsuoja vienaip, kiti kitaip, ir visus priimu, jei tai neperžengia Liberalų sąjūdžio interesų ir programinių įsipareigojimų“, – frakcijos nariams sakė E. Gentvilas.

Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras E. Gentvilas buvo Aukščiausios Tarybos-Atkuriamojo Seimo seniūnas. Po to dirbo dar trijuose Seimuose, 2001 m. ėjo ūkio ministro ir premjero pareigas. 2004–2009 metais buvo Europos parlamento narys, 1997–2001 m. – Klaipėdos miesto meras. Liberalų sąjūdžio partijai (anksčiau – Liberalų sąjungai) su pertraukomis vadovavo nuo 1996 m. iki 2019 metų.

Frakcijos seniūno pavaduotoja E. Rudelienė Seimo nare tapo 2021 m. gegužės 10 d., mirus Seimo nariui, signatarui Kęstučiui Glaveckui. Prieš tai ji buvo Trakų rajono savivaldybės merė.

Pagal Lietuvos Respublikos Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos darbo reglamentą, frakcijos seniūno rinkimai turi įvykti kasmet, praėjus ne daugiau kaip dviem savaitėms nuo rudens sesijos pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.