S. Skvernelis nepritaria nuo mobilizacijos bėgančių Rusijos piliečių priėmimui

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis nepritaria, kad Rusijos piliečiai, bėgantys nuo mobilizacijos, būtų priimti į Lietuvą. S. Skvernelis mano, kad rusų priėmimas gali sukelti pavojų šalies nacionaliniam saugumui.

Saulius Skvernelis. <br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Saulius Skvernelis. <br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 22, 2022, 10:27 AM, atnaujinta Sep 22, 2022, 10:56 AM

„Lietuvai tikrai neturėtų įsileidinėti tokių asmenų, nes tarp tokių asmenų gali būti specialiai pasiųstos nemenkos grupės žmonių, paruoštų, turinčių karinę patirtį. Kad mes įsileistume į šalį iš esmės penktą koloną, kuri galėtų po to, atsiradus dienai X, nukreipti ginklus mums į nugaras“, – pirmadienį Seime žurnalistams teigė S. Skvernelis.

Anot ekspremjero, Rusijos piliečiai, norėdami pasipriešinti Vladimiro Putino režimui, turi kovoti savo šalies viduje, o ne bėgti į Vakarus.

„Tai yra Rusijos visuomenė, jie turi dėl savo tėvynės ir laisvės kovoti pas save viduje, o jei jau kažkur kažkam tas persekiojimas kapi lyderiams kažkur yra, tai reikia individualiai svarstyti. Bet neatverti čia sienos ir nepriimti visų, kas bėga nuo mobilizacijos“, – svarstė jis bei pridūrė, kad Lietuvai tai būtų pavojingas sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.