Seimo salę Civilinės sąjungos įstatymo projektas turėtų pasiekti jau spalį

Trečiadienį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) nariams pritarus Civilinės sąjungos įstatymo projekto išvadoms, šis diskusijas keliantis klausimas Seimą turėtų pasiekti jau spalį. Konservatorė Jurgita Sejonienė džiaugiasi, kad po svarstymo komitete įstatymo projektas iš esmės nebuvo pakeistas ir kelią Parlamente skinsis toks, koks buvo pateikimo stadijoje.

Jurgita Sejonienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jurgita Sejonienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2022, 2:48 PM

„Mano didžiausia baimė buvo, kadangi ir taip labai projektas daug pakeistas lyginant su buvusiais partnerystės projektais, kad jis bus stipriai pakeistas. Tai iš tiesų džiaugiuosi, kaip šiam projektui sekasi skintis kelią iki svarstymo plenariniame posėdyje ir neabejoju, kad bus priimtas dar šioje sesijoje“, – Eltai teigė Civilinės sąjungos įstatymo projektą Seimui pateikusi J. Sejonienė.

Politikės teigimu, įstatymo projektą Seimas turėtų svarstyti jau spalio mėnesį.

„Ketiname nelaukti, nebemarinuoti klausimo ir artimiausiu metu teikti. Dabar spalis bus toks mažiau intensyvus, bet neabejoju, kad spalio mėnesį ras kur jį įterpti. Mano nuomone, apskritai tas klausimas yra per daug užvilkintas“, – nurodė J. Sejonienė.

ELTA primena, kad trečiadienį TTK nariai nusprendė nepritarti konservatoriaus Pauliaus Saudargo bei dalies kitų Seimo narių teikiamoms Civilinio kodekso pataisoms, kuriomis siekiama įtvirtinti „artimo ryšio“ sąvoką ir Seimui pateikti tik Civilinės sąjungos įstatymo projektą. Kaip teigė konservatorius Andrius Vyšniauskas, parlamentarams vertėtų nesiblaškyti ir nuosekliai eiti su jau sutvarkytu Civilinės sąjungos įstatymo projektu.

„Kadangi mes jau apsisprendėme, kad einame su Civilinės sąjungos projektu, kurį iš tikrųjų ir komiteto biuras, ir Teisės departamentas ganėtinai gerai sutvarkė, tai labai rekomenduočiau tiesiog galbūt nebesiblaškyti, padėti į šoną šitą projektą dėl artimo ryšio, bendro gyvenimo kartu ir tiesiog eiti nuosekliai su Civilinės sąjungos projektu“, – teigė jis.

Kaip birželio mėnesį leido suprasti prezidentas Gitanas Nausėda, dabartinė Prezidentūra nėra linkusi palaikyti Civilinės sąjungos įstatymo. G. Nausėdos teigimu, jis labiau pritartų projektui konservatoriaus Pauliaus Saudargo bei dalies kitų Seimo narių teikiamoms Civilinio kodekso pataisoms, kuriomis siekiama įtvirtinti „artimo ryšio“ sąvoką, kadangi, anot jo, tai sukeltų mažiau priešpriešos visuomenėje.

Gegužės pabaigoje Seimas po pateikimo pritarė dviem pasiūlymams dėl artimų žmonių civilinių santykių teisinio reglamentavimo – valdančiųjų parengtam Civilinės sąjungos įstatymo projektui ir konservatoriaus Pauliaus Saudargo bei dalies kitų Seimo narių teikiamoms Civilinio kodekso pataisoms, kuriomis siekiama įtvirtinti „artimo ryšio“ sąvoką.

Prieš metus Partnerystės įstatymas nesulaukė parlamentarų paramos ir neįveikė pateikimo stadijos. Tuometį įstatymo projektą sukritikavo ir prezidentas G. Nausėda. Prezidentas išsakė poziciją, kad Partnerystės įstatymą jis būtų vetavęs dėl netinkamo partnerystės sąvokos apibrėžimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.