Seimo kanceliarija teigia sulaukusi „daugiau nei vieno pasiūlymo“ maitinimo paslaugoms

Seimo kanceliarija teigia sulaukusi „daugiau nei vieno pasiūlymo“ maitinimo paslaugoms, tačiau nenurodo, kiek tiekėjų dalyvauja konkurse.

Seimo kavinė.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Seimo kavinė.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2022, 2:49 PM

„Seimo kanceliarija paskelbtame maitinimo paslaugų viešajame pirkime sulaukė daugiau nei vieno pasiūlymo. Gautus pasiūlymus šiandien pradėjo vertinti Seimo kanceliarijos viešųjų pirkimų komisija“, – penktadienį informavo kanceliarija.

Konkurse maitinimo paslaugos tiekėjams nustatytas simbolinis 1 euro nuomos mokestis.

„Komisija informavo, kad kol kas neaišku, kiek užtruks gautų pasiūlymų vertinimas, nes, kaip įprasta, gali prireikti kreiptis papildomos informacijos į pasiūlymus pateikusius dalyvius“, – nurodė kanceliarija.

Seimo kancleris Modestas Gelbūda BNS teigė negalintis pateikti daugiau informacijos apie potencialius tiekėjus sakydamas, kad reikia palaukti pirkimo procedūrų pabaigos.

„Norime pasakyti, kad tikrai buvo susidomėjimas, kad gavome pasiūlymų, o visus rezultatus paskelbsime, kai baigsis procedūros“, – BNS informavo jis.

Apie tai, kad dalyvauja konkurse, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Šiauliuose įsikūrusi „Gustuko picerija“, anksčiau kovojusi prieš galimybių paso taikymą maitinimo įstaigose.

Pasibaigus sutarčiai su bendrove „Taurakalnis“, Seimo kavinė II rūmų patalpose neveikia nuo vasaros vidurio. Rugpjūtį skelbtas maitinimo paslaugų pirkimas neįvyko, neatsirado nė vieno dalyvio. Pagerinus sąlygas, sumažinus nuomos mokestį paskelbtas antras konkursas, jis baigėsi penktadienį.

Be to, Seimo valdybos sprendimu kavinėje leista prekiauti silpnuoju alkoholiu.

Dalis parlamentarų reiškia nepasitenkinimą dėl neveikiančios kavinės – šiuo metu Seimo nariai gali iš anksto užsakyti maistą. Vis dėlto Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas teigia, kad atvežami patiekalai būna atvėsę.

Kanceliarijos atstovai teigia, kad dėl ekonominės padėties verslui neapsimoka teikti paslaugų Seimo rūmuose, kadangi paslaugos teikiamos uždarose patalpose, kur be Seimo narių ir kanceliarijos darbuotojų iš esmės negali patekti kiti lankytojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.