Kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 1, 2022, 8:15 AM

Zarasai

Atnaujintame XIX a. vidurio pastate, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi policija, duris atvėrė Zarasų krašto muziejaus padalinys.

Jo ekspozicijos supažindina su kovų už laisvę, tremties istorija, Zarasuose (tuomečiame Novoaleksandrovske) gimusio dailininko ir pedagogo Jehudos Peno (1854–1937), išeivijos dailininko Miko Šileikio (1893–1987) bei fotografijos pradininko Zarasuose Moisiejaus Botviniko (1901–1984) gyvenimu ir kūryba.

Senoji Varėna

27-ąjį kartą Sidabrinės bitės ženklu buvo apdovanoti Varėnos krašto kultūrai ir menui nusipelnę žmonės.

Šiemet laureatais tapo aktorė, teatro „Labas“ įkūrėja Vitalija Mockevičiūtė bei Marcinkonių ir Kabelių parapijų klebonas, profesionalus fotografas Bronius Krakevičius. Laureatams taip pat buvo įteiktos 500 eurų premijos.

Klaipėda

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemelyje atidaryta paroda „Ukraina. Karas Europoje“. Lauko ekspozicijoje – 24 stendai, kuriuose pateikiama ne tik informacija, bet ir grafikai, schemos, nuotraukos.

Paroda turėtų atsakyti į klausimus, kaip radosi putinizmo ideologija, kodėl putinizmas provokuoja tokią agresyvią Rusijos politiką kaimynų atžvilgiu, kodėl Kremlius pirmąjį smūgį nukreipė į Ukrainą, ką dar Europa gali padaryti kovojančios šalies labui. Parodą parengė Ukrainos nacionalinės atminties institutas ir Ukrainos kultūros ir informacinės politikos ministerija.

Panevėžys

A.Jakšto gatvėje, Konsultacijų poliklinikos aikštelėje, nenustatytas automobilis partrenkė ir sužeidė 80 metų moterį.

Nukentėjusioji teigė, kad ėjo aikštele, kai į ją atsitrenkė iš vietos atbuline eiga pajudėjęs automobilis.

Nuo smūgio moteris parkrito ant asfalto, tačiau vairuotojas net nesustojo pažiūrėti, kas jai nutiko, ir nuvažiavo.

Gali būti, kad jis net nepastebėjo, jog partrenkė moterį.

Nukentėjusiąją apžiūrėję medikai nustatė kojos lūžį. Taip pat buvo sumušta ir ranka.

Ramygalos gatvėje, parduotuvėje, vaikštinėdama po prekybos salę 64 metų moteris ant prekių vežimėlio rankenos pasikabino maišelį, į kurį buvo įsidėjusi piniginę ir telefoną. Rinkdamasi prekes moteris trumpam nusisuko į šalį.

Tuo pasinaudojęs ilgapirštis pastvėrė maišelį. Pastebėjus vagystę nusikaltėlio pėdsakai jau buvo ataušę.

Moteris teigė, kad pavogtoje piniginėje buvo 220 eurų, banko ir nuolaidų kortelės, dokumentai.

Vilkaviškis

64 metų vyras, trečiadienį kūrendamas nuosavo namo pusrūsyje esančią krosnį, spėjama, rūkė ir užsnūdo. Neužgesinta cigaretė sukėlė gaisrą.

Ugniagesiai išnešė iš dūmuose skendinčios katilinės sąmonę praradusį vilkaviškietį.

Vyro būklė sunki, jis stipriai apsinuodijo dūmais. Per gaisrą išdegė katilinė, apdegė elektros instaliacija, vamzdynai.

Šią savaitę nelaimė ištiko ir kitą vilkaviškiečių šeimą. Mūrinio garažo katilinėje, manoma, dėl cirkuliacinio siurblio gedimo, sprogo kietojo kuro katilas. Po galingo sprogimo išgriuvo katilinės durys, įtrūko vidinė siena ir langelis. Žmonės nenukentėjo.

Biržai

Kilus barniui tarp sutuoktinių 23 metų moteris pačiupo du virtuvinius peilius ir puolė 28 metų vyrą.

Per grumtynes vienas peilis moteriai iškrito iš rankų. Tuomet ji pagriebė šakutę ir vėl atakavo sutuoktinį.

Nuo dūrių vyras išsisuko, tačiau jam buvo perrėžta ranka, krūtinė ir žandas. Karinga moteris nelaukė, kol atvyks policininkai, ir spruko į lauką. Dabar ji ieškoma. Į alkoholio matuoklį vyras pripūtė 1,3 promilės.

Kazlų Rūda

20-metė kaunietė, vairuodama automobilį „Volkswagen Golf“, Kęstučio ir Vilniaus gatvių sankryžoje išvažiuodama iš šalutinio kelio nepraleido automobilio „Hyundai Santa Fe“.

Kaunietės automobilis nuriedėjo nuo stataus šlaito ir atsitrenkė į medį.

Mergina ir kartu su ja važiavęs 21 metų vaikinas nugabenti į Marijampolės ligoninę. Medikams suteikus pagalbą, juodu buvo išleisti gydytis namuose. Kito automobilio vairuotojas sužalojimų nepatyrė.

Naujamiestis

Panevėžio rajone gyvenanti 46 metų moteris internete rado skelbimą apie parduodamą seną rusišką traktorių. Ūkininkė susisiekė su pardavėju. Tas tikino, kad nors traktorius ir senas, tačiau puikiai veikia. Buvo suderėta ir kaina – 2,2 tūkst. eurų. Pardavėjas iškart pareikalavo 200 eurų avanso. Moteris tokią pinigų sumą pervedė į nurodytą sąskaitą.

Tačiau sutartą dieną pardavėjas nepaskambino ir dingo, todėl apgautajai liko kreiptis į policiją.

Pandėlys

Rytą Rokiškio rajone išėjusi į kiemą moteris rado apdegusį savo seną automobilį „Volkswagen Golf“. Vis dėlto rimtas gaisras neįsiplieskė – ugnis savaime užgeso, apdegė tik vairuotojo sėdynė ir aprūko salonas.

Gaisravietę apžiūrėję ugniagesiai iškart suprato, kad transporto priemonę buvo bandyta padegti. Ant sėdynės buvo pripilta kažkokio skysčio ir primėtyta degtukų. Automobilį šeimininkai kieme buvo palikę neužrakintą.

Marijampolė

73 metų pensininkė, tvarkydama mirusio vyro butą, turėjo į pagalbą kviestis policijos pareigūnus ir išminuotojus.

Spintoje gulėjusiame lagamine marijampolietė rado ne tik pistoletą, revolverį, 135 šovinius, bet ir rankinę granatą. Pastarąją išsivežė išminuotojai, o ginklus ir šaudmenis – policininkai.

Neringa

Dėl didėjančių elektros kainų Neringoje bus laikinai ribojamas gatvių ir viešųjų erdvių apšvietimas. Pernai kurorto gatvėms apšviesti išleista 100 tūkst. eurų, o šiemet tik rugpjūtį tai kainavo daugiau kaip 50 tūkst. eurų. Dalyje gatvių bus įjungiamas kas antras šviestuvas. Išliks apšviestos perėjos, sankryžos, laiptai, švietimo įstaigų teritorijos. Visiškai bus išjungtas Urbo kalno takų, Pervalkos ir Juodkrantės krantinių, Neringos gyvenviečių gėlynų ir šaltuoju metų laiku rečiau naudojamų pravažų ar perėjimų apšvietimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.