Valdininko vestuvės žaibiškai virto skandalu: prireikė policijos, žurnalistas kaltina panaudojus smurtą

Neringos savivaldybės įmonės „Neringos vanduo“ vadovas Dangeras Aleksandrovas tikėjosi darbo metu tyliai ramiai įteisinti santuoką, tačiau ceremonija virto skandalu, į kurį net teko įsikišti policijos pareigūnams.

Po santuokos įteisinimo Neringos valdininkui D.Aleksandrovui keletą klausimų pateikė policijos pareigūnai.<br>„Atviros Klaipėdos“ nuotr.
Po santuokos įteisinimo Neringos valdininkui D.Aleksandrovui keletą klausimų pateikė policijos pareigūnai.<br>„Atviros Klaipėdos“ nuotr.
Neringos meras D.Jasaitis teigė apie šį konfliktą sužinojęs tik iš spaudos ir pridūrė, jog už bendrovių vadovų veiklą atsako savivaldybės administracijos direktorius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Neringos meras D.Jasaitis teigė apie šį konfliktą sužinojęs tik iš spaudos ir pridūrė, jog už bendrovių vadovų veiklą atsako savivaldybės administracijos direktorius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 2, 2022, 8:32 AM, atnaujinta Oct 3, 2022, 6:31 AM

Kretingoje susituokusiam D.Aleksandrovui šventinę nuotaiką sugadino prie Civilinės metrikacijos skyriaus pastato pasirodę policijos pareigūnai.

Juos iškvietė portalo „Atvira Klaipėda“ redaktorius Martynas Vainorius, kuris buvo atvykęs užfiksuoti valdininko santuokos, tačiau šio buvo ne tik iškoneveiktas, bet ir sulaukė trinktelėjimo ranka į krūtinę.

D.Aleksandrovas tikino priešingai – esą M.Vainorius jį pastūmė. Valdininko teigimu, policiją pirmas iškvietė jis pats, o šventę sugadino ne pareigūnai, o žurnalistas.

Pareiškimus policijai dėl to paties įvykio parašė ir žurnalistas, ir Neringos valdininkas.

Nuo žodžių prie veiksmų

Incidentas nutiko rugpjūčio 19-ąją, penktadienį. Sužinojęs apie D.Aleksandrovo santuoką, į Kretingą atvyko ir M.Vainorius.

„Santuokos registracija buvo numatyta 13 val. Atvažiavau kiek anksčiau ir stovėjau po medžiu pasislėpęs nuo saulės.

Netrukus į aikštelę prie metrikacijos skyriaus įsuko D.Aleksandrovo vairuojamas automobilis.

Kai išvydo mane, jo veidas persikreipė – mat esu parašęs ne vieną kritišką rašinį apie šį valdininką, kai jis dar dirbo Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės „Gatvių apšvietimas“ vadovu. Jis dar ilgokai pasėdėjo automobilyje, kažkam skambino, kalbėjosi.

Kai iki 13 val. liko vos kelios minutės, jis išlipo ir pasuko prie manęs akivaizdžiai filmuodamas mobiliuoju telefonu. Piktai sakė, kad negaliu nieko fotografuoti, nes tai – privatus reikalas.

Atsakiau, kad jis yra viešas asmuo viešoje vietoje, todėl nevertėtų reikšti pretenzijų.

Jis priartėjo prie manęs – mus skyrė gal 20–30 centimetrų, sugriebė už fotoaparato objektyvo, nulenkė jį žemyn ir trenkė kumščiu į krūtinę.

Pasakiau, kad iškviesiu policiją ir viską išsiaiškinsime. Jo būsimoji žmona su liudytojais ir vaikais jau ėjo metrikacijos skyriaus link, ją pasivijo ir D.Aleksandrovas“, – tos dienos įvykius prisiminė M.Vainorius.

Pareigūnai atvažiavo gana greitai. Jie pabendravo su žurnalistu ir, sužinoję, kad kitas konflikto dalyvis šiuo metu išgyvena vieną įsimintiniausių gyvenimo akimirkų, kantriai palaukė.

Vėliau policininkai trumpai pasikalbėjo su ką tik antrą kartą vedusiu D.Aleksandrovu ir nebetrukdė.

Vienas pareigūnų, priėjęs prie savo automobilyje tuo metu jau sėdėjusio žurnalisto, pasiteiravo, ar šis rašys pareiškimą, paaiškino, kad tai galima padaryti ne tik policijos komisariate, bet ir interneto portale.

M.Vainorius į komisariatą nevažiavo, pareiškimą užpildė sėdėdamas automobilyje.

Darbas – nenormuotas

D.Aleksandrovas incidento aplinkybes aiškino visiškai kitaip ir tikino, kad darbo taisyklių ar įstatymų nepažeidė – esą spėjo susituokti per darbo pertrauką.

„Tuokiausi ne darbo metu. Tą dieną dirbau nuotoliniu būdu, mano darbdaviai tai žinojo. Pagaliau mano, kaip vadovo, darbas nenormuotas – tenka dirbti ir po darbo, ir savaitgaliais.

Aš gyvenu Kretingoje, kiekvieną dieną tenka važinėti į darbą Nidoje.

Kai Energetikos ministerijos buvo paskelbtas tas krizės planas, aš įsakymu patvirtinau, kad administracijos darbuotojai pirmadienį ir penktadienį dirba nuotoliniu būdu – kad taupytume elektrą, kitus išteklius.

Tądien pusę pirmos apsirengėme, atvyko mano brolis su žmona – jie buvo santuokos liudytojai, ir visi greitai išvažiavome. O 10 minučių po pirmos jau aiškinomės įvykius su policija.

Po santuokos registracijos grįžau namo ir toliau dirbau – yra užfiksuoti telefono skambučiai, patvirtinantys, kad su darbuotojais šnekėjau, regis, 14 valandą. Tai įrodo, kad tikrai dirbau, o ne švenčiau.

Ir dar šeštadienį dirbau. Galiu pateikti elektroninius laiškus, kuriuos siunčiau advokatei.

17 valandą važiavome šventinės vakarienės į Šventosios kavinę“, – kalbėjo D.Aleksandrovas, kuriam gruodį sukaks 50 metų.

Pasakojo apie stresą

M.Vainoriaus papasakotą istoriją valdininkas įvertino kaip šmeižtą – esą šis jam trenkė į krūtinę, kai buvo paprašytas nefotografuoti būsimosios sutuoktinės ir jos dviejų vaikų.

„Jis mūsų laukė, fotografavo priėjęs prie mašinos iš keleivio pusės, kur sėdėjo mano būsimoji žmona ir jos nepilnamečiai vaikai.

Paskambinau advokatui, jis patarė perspėti žurnalistą nefotografuoti vaikų ir žmonos, nes ji ne viešas asmuo.

Tuomet iškviečiau policiją, pasakiau, kad mums neleidžia normaliai nueiti į metrikacijos skyrių.

Priėjęs prie M.Vainoriaus vėl prašiau nefotografuoti, bet jis pastūmė mane – tai nebuvo smūgis kumščiu, tai buvo grynai pastūmimas ranka į krūtinės sritį. Dėl to parašiau pareiškimą policijai“, – pasakojo D.Aleksandrovas.

Valdininko tvirtinimu, turėjusi būti graži ir įsimintina gyvenimo šventė buvo visiškai sugadinta.

Jis jaudinosi dėl žmonos, kuri laukiasi kūdikio ir spalį gimdys. Todėl ir santuoką nusprendė įregistruoti kukliai, nekvietė svečių, tik liudytojus.

Anot D.Aleksandrovo, incidentas besilaukiančiai moteriai sukėlė stresą, be to, nemalonių išgyvenimų patyrė jos vaikai.

„Po to įvykio jaučiausi prastai. Šeštadienį pajutau skausmus krūtinėje, pakilo kraujospūdis.

Pirmadienį atvažiavęs į darbą kreipiausi į Neringos pirminės sveikatos priežiūros centrą.

Pamatavo spaudimą – 180, padarė kardiogramą, nustatė širdies veiklos sutrikimą, išrašė vaistų dėl širdies ir raminamųjų. Medikų išrašytą pažymą pateikiau policijai“, – pasakojo įmonės „Neringos vanduo“ direktorius.

Savivaldybė nežinojo

Neringos meras Darius Jasaitis teigė apie šį konfliktą sužinojęs tik iš spaudos ir pridūrė, jog už bendrovių vadovų veiklą atsako savivaldybės administracijos direktorius.

„Informaciją apie jūsų minimo asmens tuoktuvių faktą rugpjūčio 19 d. 13 val. Kretingos rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje Neringos savivaldybė gavo rugsėjo 26 d. iš naujienų portalo „Atvira Klaipėda“.

Prašymų dėl atostogų ar laisvadienių suteikimo minimą dieną, kaip ir prašymo dėl leidimo dirbti nuotoliniu būdu, D.Aleksandrovas nėra pateikęs.

Gauta informacija yra vertinama teisės aktų nustatyta tvarka“, – tokį atsakymą į „Lietuvos ryto“ klausimus administracijos direktoriui Egidijui Šakaliui perdavė atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė.

Įvykio aplinkybes tiria savivaldybės sudaryta komisija. Savo išvadas ji turėtų pateikti po poros savaičių.

O savivaldybės darbuotojai aptarinėja incidentą. Jie nesupranta, kodėl valdininkas savo vestuvėms negalėjo pasinaudoti viena atostogų diena.

Trijų valandų akistata

Abiem konflikto dalyviams vėl teko susitikti Kretingos rajono policijos komisariate. Čia buvo surengta jųdviejų akistata, trukusi beveik tris valandas.

„Ikiteisminiame tyrime dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo buvau apklaustas kaip liudytojas, man buvo suteiktas nukentėjusiojo statusas.

Tyrėja mums pateikė keletą klausimų, aš klausimų D.Aleksandrovui neturėjau, o jis man – gal trisdešimt: kokia mašina, kokiu maršrutu atvykau į Kretingą, ar buvau tokioje gatvėje prie tokios mokyklos, ar esu psichiškai sveikas.

Jis aiškina neva aš jį pastūmiau. Gal po jo smūgio ir pakėliau ranką instinktyviai, norėdamas apsiginti, o dešinėje tuo metu laikiau gana sunkų fotoaparatą su objektyvu.

Reikėtų būti visiškai kvailam, kad tokioje situacijoje trenktum žmogui, kuris akivaizdžiai viską filmuoja. D.Aleksandrovas pateikė policijai savo filmuotą įrašą, bet, kaip suprantu, iki tos vietos, kai jis man trenkia.

Aišku, tą jo smūgio momentą įrodyti sunku, nes liudytojų, išskyrus jo artimuosius, tikriausiai nėra – nemačiau, kad kas tuo metu būtų ėjęs pro šalį.

O pats prie jo automobilio arčiausiai buvau priėjęs per kokį dešimtį metrų – nebuvo jokio reikalo eiti arčiau, nes objektyvas gana gerai priartina vaizdą“, – aiškino M.Vainorius ir pridūrė, kad jam buvo svarbu nufotografuoti tik viešą asmenį D.Aleksandrovą, o ne jo sutuoktinę ir jos vaikus.

Žurnalistas vylėsi, kad pagal viešų vaizdo stebėjimo kamerų įrašus bus galima atsekti, kada darbo metu sumanęs susituokti įmonės vadovas baigė pietų pertrauką.

Tyrimas buvo nutrauktas

Klaipėdos apylinkės prokuratūra prieš porą dienų nusprendė nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl D.Aleksandrovo smurto prieš M.Vainorių.

Teigiama, kad nėra surinkta objektyvių duomenų (vaizdo įrašų, liudytojų parodymų), leidžiančių pagrįstai tvirtinti, kad D.Aleksandrovas tyčia smogė M.Vainoriui kumščiu į krūtinę ir sukėlė fizinį skausmą. O įtariamasis neigia sudavęs smūgį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.