VRM ir ŠMSM suformuota darbo grupė kurs pareigūnų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo sistemą

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė su švietimo, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene aptarė statutinių pareigūnų profesinio rengimo problemą. Ministrės nutarė, kad turi būti suburta tarpinstitucinė darbo grupė, parengsianti tinkamiausią pareigūnų rengimo modelį, praneša Vidaus reikalų ministerija (VRM).

 Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. <br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. <br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. <br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. <br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2022, 9:52 AM

„Šiandien trūksta kvalifikuotų tyrėjų, prastėja ikiteisminių tyrimų kokybė, pareigūnų rengimo modelis nėra patrauklus. Mums reikalingas ilgalaikis sprendimas – tik taip užtikrinsime reikiamą pareigūnų skaičių ir jų tinkamą parengimą. Kartu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) siekiame kuo skubiau išspręsti šią įsisenėjusią problemą, antraip turėsime sunkumų užtikrindami viešąjį saugumą“, – teigia vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Policijos įstaigose ir Viešojo saugumo tarnyboje (VST) kasmet mažėja pareigūnų. Bendrai visose penkiose VRM pavaldžiose statutinėse tarnybose šiuo metu trūksta 2863 pareigūnų.

Pareigūnų rengimas vykdomas trijose vidaus reikalų profesinio mokymo įstaigose – Lietuvos policijos mokykloje, VSAT Pasieniečių mokykloje ir Ugniagesių gelbėtojų mokykloje.

Siekiant sukurti centralizuotą pareigūnų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo sistemą, integruojančią profesinį mokymą ir aukštąjį mokslą, VRM pavedimu atliktas pareigūnų ugdymo modelio alternatyvų vertinimas. Jo metu buvo išskirti 4 pareigūnų rengimo modeliai. Naujai buriama darbo grupė, sudaryta iš VRM, ŠMSM, Mykolo Romerio universiteto atstovų, bus įpareigota artimiausiu metu atrinkti tinkamiausią ir greičiausiai įgyvendinamą pareigūnų rengimo modelį.

VRM primena, kad 2022 m. skirta papildomai 7,9 mln. eurų pareigybių komplektavimui ir 30,2 mln. eurų – darbo užmokesčiui didinti. Bendras visų pareigūnų vidutinis darbo užmokestis „į rankas“ 2022 m. II ketv. buvo 1272 eurų, ir tai yra 14,8 proc. daugiau negu 2021 m. (1108 eurų). Didėjo ir butpinigiai – tam numatyta 504 tūkst., dabar jie siekia iki 616 eurų per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.