E. Dobrowolska tikina, jog institucijos ieško sprendimų, kaip užkardyti nuteistojo A. Paleckio veiklą

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska tikina, kad ministerijos suburta darbo grupė ieško būdų, kaip užkardyti už šnipinėjimą Rusijai nuteistojo Algirdo Paleckio veiklą įkalinimo įstaigoje.

Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Algirdas Paleckis.<br>Dainiaus Labučio/ELTA nuotr.
Algirdas Paleckis.<br>Dainiaus Labučio/ELTA nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Algirdas Paleckis. <br>V.Balkūno nuotr.
Algirdas Paleckis. <br>V.Balkūno nuotr.
 Algirdas Paleckis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Algirdas Paleckis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-10-05 12:40

Klausimai dėl A. Paleckio veiklos imti kelti po to, kai rugsėjo pabaigoje įvairių žiniasklaidos priemonių ir visuomenininkų elektroninius paštus pasiekė jo laiškas.

„Grįžtu į eterį. Ne todėl, kad kalėjime staiga atsirado internetas. Tiesiog draugams telefonu ar laiškais perdavinėsiu mano mintis, o jie jas čia talpins“, – laiške rašė A. Paleckis.

Teisingumo ministerija jau kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama įvertinti susiklosčiusią situaciją bei prašant ieškoti papildomų sprendimų, kaip reikėtų apriboti A. Paleckio galimybes bendrauti su laisvėje esančiais bendražygiais.

„Tikimės bendradarbiavimo su visomis institucijomis. Jau dabar turime vidinę darbo grupę, kuri vertina, kokios galimybės pagal reguliavimą, kitaip sakant, nepažeidžiant tarptautinių ir nacionalinių reguliavimų dėl nuteistųjų teisės, ieškoti papildomų saugiklių“, – trečiadienį prie Vyriausybės žurnalistams sakė ministrė.

Ji pastebėjo, kad jau dabar veikia tam tikros taisyklės, ribojančios nuteistųjų susisiekimą su šeima ir artimaisiais.

„Egzistuoja teisės nuteistiesiems skambinti. Pagal šiai dienai galiojančią redakciją, priklausomai nuo to, kokiai grupei priklauso nuteistasis, nuteistajam priklauso 2 skambučiai per savaitę, jeigu naudojiesi taksofonu. Kitas dalykas – yra ribojimas, kad nuteistasis, netgi skambindamas ir realizuodamas savo teisę į skambutį, negali keiktis, negali vykdyti kitos nusikalstamos veikos, negali kelti grėsmės, pavyzdžiui, galimoms riaušėms. Akivaizdu, kad vykdyti kitos nusikalstamos veikos negalime leisti“, – pabrėžė E. Dobrowolska.

ELTA primena, kad A. Paleckis praėjusiųjų metų liepos 23 dieną teismo buvo pripažintas kaltu dėl šnipinėjimo Rusijos Federacijos žvalgybai ir nuteistas laisvės atėmimu 6 metams. Šį nuosprendį A. Paleckis apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui, kuris nuteistojo skundą atmetė.

A. Paleckio įkurto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovai liepos pabaigoje vyko vizito į Rusijos Federaciją, kur susitiko su Rusijos valdžios atstovais. Asociacijos lyderė Erika Švenčionienė tikino norinti pralaužti informacinę blokadą ir prašyti bevizio režimo Lietuvos piliečiams į Kaliningrado sritį. Vizito metu buvo keliamos abejonės dėl dabartinės Lietuvos valdžios išrinkimo teisėtumo, kaltino valdančiuosius darant ekonominę žalą, bauginant savo piliečius dėl galimo Rusijos įsiveržimo. Generalinė prokuratūra, gindama viešąjį interesą, kreipėsi į Vilniaus regiono apylinkės teismą, prašydama dėl šnipinėjimo Rusijai nuteisto Algirdo Paleckio įsteigtą asociaciją „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“ pripažinti neteisėtai įsteigta ir ją likviduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.