Arūnas Dumalakas. Skambiausia Seimo nata – kalendorius

Išduosiu vieną žurnalistų virtuvės paslaptį. Kai šios profesijos atstovams išsenka fantazija beieškant temų, jie atsiverčia kalendorių ir pasidomi, kokios atmintinos dienos artėja, iš kurių galėtų pasijuokti ar bent pakrizenti.

kalendorius<br>R.Neverbicko nuotr.
kalendorius<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2022, 6:59 AM

Jei netrukus išauš pasaulinė ausų ir klausos diena – neblogai, jei lauko tualetų, košės ar cepelinų – tiesiog puiku.

Jaunatviško entuziazmo apimti prunkšdami raito rašinį, kiek Lietuvoje dar liko lauko tualetų, koks didžiausias didžkukulis buvo išvirtas.

Jaunystės klystkelius galima atleisti. Tačiau į kalendorių dairosi ne tik žurnalistikos pradžiamoksliai.

Pildyti atmintinų dienų sąrašą apėmė šyšas ir Seimo narius. Štai praėjusią savaitę jie po pateikimo pritarė siūlymui Atmintinų dienų įstatyme įteisinti besimokančio senjoro dieną.

Paminėti besimokančius senjorus pasiūlė Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narė V.Targamadzė. Ir Seimo nariai turi darbo: dabar kolegės pasiūlymą svarstys komitetuose, po to klausimas dar kartą grįš į posėdžių salę.

Išnyko grėsminga tarptautinė padėtis, nėra energetikos krizės, pagaliau Seimo nariams nebeliko tų pačių senjorų socialinių problemų? Ne, bet V.Targamadzei negana, kad spalio 1-ąją minima Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena.

Tiesa, net daugumos atstovas konservatorius K.Masiulis supliekė atmintinų dienų žanrą: „Kodėl turime užsiiminėti tokia įstatymo leidyba, kuri pagal savo turinį tuščia ir nesukuria pridėtinės vertės?“

Tačiau teisingumo ministrei parlamentarei E.Dobrowolskai tai nė motais. Ji mostelėjo iš peties – į atmintinų dienų sąrašą neseniai pasiūlė įtraukti net šešias dienas.

Tokio atvejo Seimo istorijoje dar nepasitaikė – kiti parlamentarai kukliai išstenėdavo vos po vieną ar dvi dienas.

E.Dobrowolskos pasiūlytas atmintinų dienų sąrašas dar skambės per parlamento posėdžius. Bet jau dabar nereikia abejoti – jos įnašas didžiausias, kad kalendorius taptų ne tik skambiausia šio Seimo nata, bet ir neišsenkančiu įkvėpimo šaltiniu pradžiamoksliams žurnalistams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.