G. Landsbergis: noriu tikėti, kad naujos Rusijos atakos pažadins prisnūdusius Vakarus

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis apgailestauja, kad Vakarai neperdavė Ukrainai daugiau oro gynybos ginkluotės elementų, tačiau tikisi, kad naujos Rusijos atakos „prisnūdusius Vakarus pažadins“.

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2022, 5:54 PM

„Aš labai noriu tikėti, kad šios atakos vėlgi prisnūdusius Vakarus pažadins. Man pačiam apmaudu ir tikiuosi, kad tą apmaudą jaučia ir kai kurie mūsų partneriai, kurie ilgus mėnesius ginčijosi, kokios ginkluotės galima perduoti, kokios ginkluotės negalima perduoti, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis. – Jei tos ginkluotės būtų perduota, oro gynybos elementų būtų perduota Ukrainai daugiau, akivaizdu, kad žuvusių žmonių mes turėtumėm mažiau“.

Ukraina pirmadienį pranešė, kad invaziją tęsianti Rusija raketomis atakavo virtinę Ukrainos miestų, tarp jų ir sostinę Kyjivą. Šios šalies prezidento Volodymyro Zelenskio teigimu, taikytasi į energetikos infrastruktūrą.

Skelbiama, jog žuvo mažiausiai10 žmonių ir dar dešimtys buvo sužeisti.

Pasak G. Landsbergio, specifiškai prieš civilinius objektus nukreiptos atakos „kai kam atskleidžia, o kai kam patvirtina žvėrišką Putino režimo prigimtį, visišką nesiskaitymą su žmonių gyvybėmis ir bet kokiomis mums priimtomis civilizacijos normomis“.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda komentuodamas naujas Kremliaus atakas teigė, kad Ukrainoje pralaiminti Rusija bandys dar labiau destabilizuoti situaciją.

„Turime būti pasirengę, kad matydama akivaizdžiai, jog šis karas krypsta gėdingo pralaimėjimo link, Rusijos, Kremliaus režimas stengsis vis labiau destabilizuoti situaciją, imtis desperatiškų veiksmų, ir tai tikrai didina bendrąją riziką tiek Ukrainoje, tiek kitur“, – pirmadienį žurnalistams Rukloje sakė Gitanas Nausėda.

Jis pabrėžė, kad toliau turi būti didinamas spaudimas Rusijai taikant tarptautines sankcijas ir atgrasymo politiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.