Santaros klinikų gydytojai įvertino V. Adamkaus sveikatą: pas medikus pateko pajutęs stipresnius COVID-19 požymius

Santaros klinikų gydytojai teigia, kad koranvirusu užsikrėtęs prezidentas Valdas Adamkus į Santaros klinikas pateko savaitgalį, pajutęs stipresnius ligos simptomus.

Valdas Adamkus<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Valdas Adamkus<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2022, 3:00 PM, atnaujinta Oct 10, 2022, 3:01 PM

„Kaip jūs žinote, prezidentas V. Adamkus rugsėjo pabaigoje pajuto peršalimo simptomus, dėl to buvo atliktas planiškai COVID-19 ligą patvirtinantis testas, kas ir patvirtino šį susirgimą. Ligos eiga buvo nesunki, tačiau šį savaitgalį prezidentas pajuto naujus simptomus, pasijuto blogiau, dėl to į tai reaguojant jis buvo nukreiptas į Santaros klinikų priėmimo skyrių, atlikti tam tikri testai ir kurį laiką jį planuojama Santaros klinikų infekcinių ligų skyriuje dėl naujai atsiradusių simptomų“, – informavo Santaros klinikų Vidaus ligų centro vadovė Aušra Marcijonienė.

Savo ruožtu Santaros klinikų direktorius medicinai Valdas Pečeliūnas informavo apie V. Adamkaus sutuoktinės Almos Adamkienės būklę. Pasak jo, pastebimi A. Adamkienės, kuri taip pat užsikrėtė koronaviruso infekcija,  sveikatos būklės gerėjimo požymiai.

„Šiuo metu Santaros klinikose gydomi prezidentas Valdas Adamkus ir jo sutuoktinė ponia Alma Adamkienė. Ponia A. Adamkienė buvo paguldyta į Santaros klinikas rugsėjo 29 dieną, iki šiol yra gydoma reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje, bet stebima jos būklės gerėjimo tendencija“, – sakė jis.

Rugsėjo 29 dieną buvo pranešta, kad dėl įtariamos COVID-19 infekcijos A. Adamkienė atsidūrė ligoninėje.

Rugsėjo 28 dieną žiniasklaida rašė, kad koronavirusu užsikrėtė prezidentas V. Adamkus. Žinią apie tai Eltai patvirtino prezidento atstovė B. Bagdonaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.