URM griežtai smerkia Rusijos atakas prieš civilius Kijeve ir kituose Ukrainos miestuose

Lietuvos užsienio reikalų ministerija praneša, kad griežtai smerkia Rusijos ginkluotųjų pajėgų bombardavimus Kyjive ir kituose Ukrainos miestuose, taikant į nekaltus civilius bei civilinę infrastruktūrą.

Ukrainos vėliava.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ukrainos vėliava.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2022, 11:12 AM

Spalio 9 dienos ataka prieš Zaporižios miestą, kurios metu žuvo dvidešimt žmonių ir spalio 10 dienos ryto bombardavimai raketomis Kyjive, Žitomire, Dnipre, Lvive, Chmelnickyje ir kituose miestuose dar papildo Rusijos karo nusikaltimų sąrašą. Už tai Rusija turi atsakyti pagal tarptautinę teisę, teigiama URM pranešime žiniasklaidai.

Rusijos pajėgų atakos prieš civilius bei civilinę infrastruktūrą Ukrainoje grubiai pažeidžia tarptautinę humanitarinę teisę bei jos nustatytą civilių apsaugą konflikto metu. Rusijos pasirinkta teroro taktika rodo režimo desperaciją. 

Reikalaujame, kad Rusija nedelsiant nutrauktų agresiją Ukrainoje ir atitrauktų savo karines pajėgas iš visos Ukrainos teritorijos.

Šio brutalumo akivaizdoje Ukrainai reikalinga maksimali tarptautinės bendruomenės ir partnerių parama, įskaitant karinę, siekiant apsaugoti Ukrainos gyventojus. Kartu su partneriais ir toliau visomis priemonėmis remsime Ukrainą ir jos žmones, kovojančius už savo laisvę ir demokratinę šalies ateitį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.