Kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Oct 15, 2022, 8:20 AM

Aukštupėnai

Kupiškio rajone buvo užpulta automobiliu važiuojanti 29 metų moteris. Jos teigimu, baigiantis pirmai valandai nakties staiga į gatvę prieš pat automobilį išbėgo nepažįstamas vyras.

Vairuotoja spėjo sustoti ir pėsčiojo nepartrenkė.

Moteris bandė paauklėti taip neatsargiai pasielgusį vyrą.

Išgirdęs vairuotojos priekaištus nepažįstamasis supyko, spyrė į mašinos dureles ir jas įlenkė. Greičiausiai vyras buvo girtas.

Taučionys

Alytaus rajone susidūrė automobilis „Renault Kangoo“, vairuojamas 72 metų vyro, ir motociklas „Honda CBR“. 28 metų motociklininkas žuvo iš karto.

Paskui „Honda CBR“ dar važiavo motociklas „Kawasaki Ninja“. Jo 35 metų vairuotojas, vengdamas avarinės situacijos, griuvo ir patyrė galvos traumą. Nukentėjėlis buvo nugabentas į ligoninę ir vėliau išleistas.

Pirminiais duomenimis, „Honda CBR“ motociklininkas važiavo nesaugiu greičiu, išlėkė į priešpriešinio eismo juostą ir nebesugebėjo išvengti mirtino susidūrimo.

Ramygala

Panevėžio rajone savo namuose buvo apvogta 83 metų moteris. Jos teigimu, popiet grįžusi iš parduotuvės į namus ji rankinę padėjo kambaryje ant grindų ir išėjo į kiemą padirbėti darže.

Šeimininkė durų neužrakino, jas tik parėmė šluotkočiu.

Maždaug po pusvalandžio baigusi tvarkytis darže moteris grįžo į namus ir rado iškraustytą rankinę. Iš piniginės buvo pavogta 60 eurų.

Viešintos

Anykščių rajono miestelyje, neveikiančiame daugiafunkciame centre, šią savaitę buvo ruošiamos patalpos Ukrainos karo pabėgėliams.

Manoma, kad jų srautas padidės, kai labiau atvės orai.

Į pastatą buvo atvežti būtiniausi baldai, 176 lovos, buities reikmenys, atnaujintas šilumos tiekimas. Ukrainiečiai gyvens klasėse, naudosis keliais dušais, esančiais prie sporto salės.

Be to, šalia pastato bus pastatyti konteineriai, kuriuose bus įrengti dušai ir tualetai.

Panevėžys

Kniaudiškių gatvėje įsikūrusioje greitojo maisto kavinėje buvo sumušta 18 metų mergina. Kaip vėliau policijai dėstė nukentėjėlė, kavinėje ją užkabino nepažįstamas vyras. Kilus ginčui jie apsibarė.

Merginai išėjus į kiemą vyras prirėmė ją prie sienos ir ėmė smaugti. Po to chuliganas dar trenkė kumščiu į veidą, pagriebęs lauke stovinčią kėdę paleido ją į merginą. Po muštynių mušeika paspruko.

Alytus

Rugsėjo pradžioje Dzūkijos sostinėje vykusios Žaliosios vakarienės metu alytiškiai paaukojo per 6 tūkst. eurų. Už šiuos pinigus buvo nupirkta 160 pušelių.

Pusė jų šiomis dienomis buvo pasodinta Žaliojoje gatvėje, kitos augs prie Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro bei šalia socialinių paslaugų centro.

Juodupėnai

Kupiškio rajone į kiemą išėjęs vyras pamatė liepsnojantį sandėliuką. Gaisras išplito ir apėmė ūkinį pastatą. Liepsnos suniokojo dalį pastato, sudegė 10 tonų šieno ir apie 15 kubinių metrų malkų – maždaug tiek telpa į tris sunkvežimius.

„Greičiausiai buvo bėdų dėl elektros“, – svarstė gaisro aplinkybes ugniagesiai.

Prie ūkinio pastato buvo laikomas jaunas šuo, kuris, šeimininko teigimu, mėgo graužti elektros laidus. Panašu, kad jis ir sukėlė nelaimę.

Paliūniškis

Panevėžio rajone 55 metų vyrui skaudžiai baigėsi pasivažinėjimas motociklu.

Važinėdamas po savo kiemą motociklininkas griuvo.

Krytis buvo skausmingas – lūžo ranka.

Biržai

Kęstučio ir Vabalninko gatvių sankryžoje važiuodamas elektriniu triračiu 74 metų vyras suko ir nepraleido perėja einančios 70 metų moters, kurį stūmėsi dviratį.

Per susidūrimą buvo sužeista moteris.

Į miesto ligoninę artimieji atvežė pusamžį vyrą, kuriam paūmėjo psichikos liga. Jis buvo paguldytas į terapijos skyrių. Prieš vidurnaktį išėjęs į koridorių vyras ėmė siautėti. Jį raminti bandė slaugytoja, tačiau ligonis smogė jai į veidą.

Kol atsirado iškviesti apsaugos tarnybos darbuotojai, vyras spėjo per penkto aukšto langą išmesti procedūroms skirtą stalą, lašelinės stovą. Sutramdytą agresyvų pacientą medikai išvežė į Rokiškio psichiatrijos ligoninę.

Aušgiris

Jurbarko rajono kaime ant upelio kranto atidengtas paminklinis akmuo rašytojui, dramaturgijos lietuvių kalba pradininkui, poetui A.Fromui-Gužučiui (1882–1900).

Rašytojo atminimas buvo įamžintas toje vietoje, kurioje jis apie 1853 m. nusipirko sodybą, ūkininkavo ir kūrė iki pat mirties. Rašyti pjeses jį paskatino V.Kudirka.

Be to, A.Fromas-Gužutis prisidėjo prie laikraščio „Aušra“ leidybos, užrašinėjo Raseinių apylinkių vargetų žargoną.

Debeikiai

89 metų Anykščių rajono gyventojas B.Tvarkūnas miestelio bibliotekai padovanojo šeimos relikviją – iš tėvo K.Tvarkūno (1884–1947) paveldėtą šimtametę skrynią. Ją K.Tvarkūnas įsigijo anapus Atlanto ir pavadino Baksu, kai buvo išvykęs uždarbiauti į Ameriką ir po 20 metų grįžo į Lietuvą.

Ši skrynia 1951-aisiais su Tvarkūnų šeima, auginančia 8 vaikus, keliavo į tremtį Sibire, o po 7 metų – atgal į gimtinę. B.Tvarkūnas bibliotekai padovanojo ir Maldučių, Kalvelių bei Čekonių kaimo metraščius, iliustruotus fotografijomis.

Pienionys

Anykščių rajone reidą surengę pareigūnai pastebėjo tvenkinyje valtimi plaukiantį vyrą. Iš vandens ištraukęs 2 statomuosius tinklus su žuvimis brakonierius juos susikrovė į valtį. Mėtydamas pėdsakus vyras nusiyrė į priešingą krantą, nei buvo įsėdęs į valtį. Ten jo laukė bendrininkė.

Aplinkosaugininkai sustabdė moters vairuojamą automobilį ir rado tinklus su žuvimis. Iš viso neteisėtai buvo sugauta 10 kilogramų karosų. Netrukus buvo sučiuptas ir vyras. Už neteisėtai sugautų žuvų vežimą moteriai gresia iki 200 eurų, brakonieriui – iki 300 eurų bauda. Taip pat numatytas valties ir tinklų konfiskavimas.

Piepaliai

Rokiškio rajone važiuojantys vairuotojai pastebėjo nuo kelio nulėkusį mikroautobusą. Prie jo stovėjo 58 metų Rokiškio rajono gyventojas. Iš vyro išvaizdos žmonės suprato, kad jis girtas, todėl iškvietė policiją.

Į alkoholio matuoklį vyras pripūtė beveik 2,4 promilės. Per avariją vairuotojas nesusižalojo, jam medikų pagalbos neprireikė. Vyras neneigė vairavęs automobilį.

Dzūkija

Gamtosaugininkai kartu su Lietuvos zoologijos sodo darbuotojais pradėjo, kaip jie patys juokauja, vėžliakasį. Rudenį vėžliukai yra iškasami iš vasarą surastų ir apsaugotų dėčių, kad prižiūrimi saugiai peržiemotų ir kitą vasarą paaugę sugrįžtų atgal į gimtąsias vietas. Metelių ir Veisiejų regioninių parkų teritorijose šiemet buvo surastos 46 dėtys, kurias balinių vėžlių patelės gegužės ir birželio mėnesiais sudėjo smėlėtų, gerai saulės šildomų kalvų šlaituose. Per vasarą vėžliukai saugiai vystosi po žeme. „Rudenį įvertiname, kurios dėtys yra nesaugiose vietose, jas iškasame ir perduodame Lietuvos zoologijos sodui“, – sakė Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos Biologinės įvairovės apsaugos skyriaus specialistė I.Čitavičienė. Spalio 12 d. iš nesaugių balinių vėžlių dėčių į Lietuvos zoologijos sodą žiemoti iškeliavo 113 vėžliukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“