Partiečių kivirčus įvertinęs P. Saudargas: TS-LKD frakcija seniai buvo tokia vieninga

Seimo vicepirmininkas, konservatorius Paulius Saudargas tikina, kad nepastebi aštrių nesutarimų tarp Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos kolegų.

Konservatorius Paulius Saudargas.<br>Daniaus Labučio/ELTA nuotr.
Konservatorius Paulius Saudargas.<br>Daniaus Labučio/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2022, 10:01 AM

Nepaisant viešojoje erdvėje kilusių diskusijų apie vidinius partijos kivirčus tarp Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko bei Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Lauryno Kasčiūno, frakcijos vadovybės bei parlamento Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko Mykolo Majausko, konservatoriai Seime seniai buvo tokie vieningi, teigė politikas.

„Tiesą sakant, seniai mūsų partija ir frakcija nebuvo tokia vieninga. Aš tų nesutarimų tikrai daug nepastebiu“, – trečiadienį „Žinių radijui“ tvirtino konservatorius.

„Būna atskirų politikų pamąstymai. Pavadinčiau tai vieša diskusija. Bet kad būtų kažkokia įtampa pačioje partijoje? Tiesą sakant, taip labiau atrodo iš išorės, negu yra iš vidaus“, – pridūrė jis.

Pasak politiko, frakcijos tvirtumą įrodo ir faktas, jog 50-ies žmonių politinė jėga Seime per pastaruosius du metus neskilo – nė vienas parlamentaras neperėjo į kitą parlamentinę frakciją.

„Atėjome 50 – per du metus ir likome. Nei vienas niekur neišėjo, nepabėgo, nesusipykome tiek, kad jau reikėtų trenkti durimis. O kitose frakcijose būdavo visko“, – nurodė P. Saudargas.

Dabartinę situaciją frakcijoje P. Saudargas palygino su ankstesnėmis Seimo kadencijomis, kai valdančiojoje koalicijoje taip pat veikė konservatoriai – politiko manymu, seniau vidinių įtampų buvo gerokai daugiau.

„Jeigu palygintume ir kadencijas, kai mes buvome valdžioje – tarkime, 2008–2012 m. kadenciją su šia kadencija – sakyčiau, kad ši yra vieningumo, vidinės drausmės prasme tikrai netgi vieningesnė, tiesiog nuoseklesnė“, – teigė jis, primindamas, kad finansinės krizės metais nesutarimai dėl atitinkamų sprendimų kilo ne tik frakcijos, bet ir visos valdančiosios koalicijos rėmuose.

P. Saudargas paneigė ir gandus apie konfliktą tarp A. Anušausko ir L. Kasčiūno – neva dėl pasisakymų apie Vokietijos brigadą politikai vienas su kitu nebesisveikina.

„Manau, kad sveikinasi. Galų gale, jeigu yra atskirų individualių politikų nuomonių ar požiūrių išsiskyrimas, tai galbūt ir asmeninių dalykų gali būti, čia gi 50 žmonių frakcija“, – akcentavo politikas.

Klausimai dėl Krašto apsaugos ministro ir NSGK pirmininko santykių kilo po A. Anušausko pasisakymo apie Vokietijos brigados dislokavimą Lietuvoje – ministras sutiko su Vokietijos gynybos ministrės Christine Lambrecht įvardytu 10 dienų terminu, per kurį krizės atveju brigados kariai būtų perkeliami į šalį. L. Kasčiūnas aštriai kritikavo tokią kolegos poziciją, teigdamas, kad Lietuvos interesas yra labai aiškiai komunikuoti ir siekti nuolatinio vokiečių brigados buvimo šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.