Vienas Laisvės partijos kandidatų į Vilniaus merus išreiškė paramą T. V. Raskevičiui

Laisvės partijai šeštadienį ketinant paskelbti kandidatą į Vilniaus miesto merus, palaikymą į šį postą pretenduojančiam parlamentarui Tomui Vytautui Raskevičiui išreiškė vienas jo konkurentų – Nerijus Vitkauskas.

Tomas Vytautas Raskevičius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusnė Marčėnaitė, Ieva Dirmaitė, Donalda Meiželytė, Nerijus Vitkauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusnė Marčėnaitė, Ieva Dirmaitė, Donalda Meiželytė, Nerijus Vitkauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 22, 2022, 11:57 AM

Apie tai „laisvietis“ paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.

„Nežinau kaip susiklostys rinkimai, bet turiu tam tikrą nuojautą. Todėl būčiau labai laimingas, jeigu šiandien rinkimų kelią į sostinės merus toliau tęstų T. V. Raskevičius“, – rašo Laisvės partijos narys.

„Pats nesu savo favoritas šiuose rinkimuose. Matyt dėl to ir nesistengiau per daug agituoti ir kviesti registruotis balsavimui. Nes esu ramus. Turime žmogų, kuriuo aš pasitikiu. Žmogų, kuris turi nuostabią iškalbą, yra charizmatiškas ir turi daugiausiai šansų finalinėje kovoje. Žmogų, kuris būtų puikus visų vilniečių meras ir keltų miestą į naujas aukštumas“, – kodėl T. V. Raskevičius tinkamas eiti Vilniaus miesto mero pareigas argumentuoja N. Vitkauskas.

ELTA primena, kad šeštadienį Laisvės partija paskelbs pirminių rinkimų rezultatus – paaiškės partijos kandidatas į Vilniaus miesto mero postą.

Didžiųjų miestų kandidatus šią savaitę internetu rinko partijos nariai ir palaikytojai.

Dėl kandidatūros sostinėje varžėsi trys pretendentai – Seimo narys T. V. Raskevičius, Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotoja Donalda Meiželytė ir aktyvistas, IT specialistas N. Vitkauskas.

Tapti kandidatu siekė ir ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis, tačiau ketvirtadienį pasitraukė iš rinkimų. Apie tai jis pranešė savo „Facebook“ paskyroje, teigdamas, kad turi svarbių atsakomybių ir nebaigtų darbų ministerijoje. Politikas taip pat išreiškė paramą T. V. Raskevičiui.

Ketvirtadienį partietį parėmė ir kadenciją baigiantis sostinės meras Remigijus Šimašius. Nors negailėjo gerų žodžių ir kitiems pretendentams, anot mero, T. V. Raskevičius yra komandiškiausias ir drąsiausias žmogus Lietuvos politikoje. Mero manymu, Seimo narys „Vilnių supras ne tik protu, net ne tik širdimi, bet iki kaulų smegenų bus persismelkęs miestu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.