K. Starkevičius sukritikavo TS-LKD priežiūros komiteto rekomendacijas M. Majauskui: ultimatumų kalba yra perteklinė

Pirmadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) priežiūros komitetas iškėlė ultimatumą Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkui Mykolui Majauskui ir parekomendavo atsiimti parašus, kurie buvo padėti po su Vyriausybe nesuderintu pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos pasiūlymu. Antraip politikui gali tekti atsisveikinti su BFK pirmininko postu ir partijos gretomis.

Kazys Starkevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kazys Starkevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2022, 3:20 PM

Šalia M. Majausko savo parašą padėjo ir konservatorius, Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius. Nors nesileido į detalius partijos priežiūros komiteto sprendimo vertinimus, politikas pabrėžė, kad parlamentarai ir Vyriausybė dėl siūlymų pratęsti 9 proc. lengvatinį PVM tarifą maitinimo įstaigoms galėtų susitarti gražiuoju.

„Galvoju, kad ultimatumų kalba gal ir perteklinė. Galima ir diskusijomis pasiekti reikiamo rezultato“, – Eltai sakė parlamentaras.

K. Starkevičius kelissyk pakartojo, kad šiuo metu Seime vis dar vyksta aktyvios diskusijos dėl kitų metų biudžeto projekto, todėl TS-LKD partijos struktūros rekomendacijas tiek M. Majauskui, tiek visai frakcijai pateikė per anksti. Svarbiausia, politiko nuomone, rasti sutarimą biudžeto priėmimo stadijoje.

„Gali būti ir per anksti tas Prezidiumo sprendimas – geriausia, kad tai būtų taikoma į tą trečiąją stadiją“, – svarstė jis.

„Šiandien ryte partijos pirmininkas irgi suformulavo tokią nuostatą, kad, vis dėlto, svarbu biudžeto priėmimas ir galutinis rezultatas. Tai tikiuosi, kad tas galutinis rezultatas bus geras, biudžetas bus priimtas ir visi Tėvynės Sąjungos nariai balsuos už tą biudžetą“, – kalbėjo K. Starkevičius.

Ar pats nesibaimina partinių sankcijų, politikas neatsakė, tačiau patikino laikysiąs tokios pat pozicijos – pasiūlymą palaikys tik tuo atveju, jeigu atsiras konkretūs lengvatos finansavimo šaltiniai.

„Tai buvo pateikimo stadija ir dabar biudžetas svarstomas komitetuose, grįš į Seimą, grįš į Vyriausybę. Jeigu nebus tų lėšų, teks ir balsuoti už tokį biudžetą – kitaip neįsivaizduoju, biudžetas turi būti priimtas“, – kalbėjo EK pirmininkas.

„Nebus pinigų ir nebus pratęsta“, – kelissyk akcentavo jis.

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas spalio viduryje įpareigojo konservatorių frakciją Seime neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų pasiūlymų kitų metų valstybės biudžeto projektui. Visgi ne vis TS-LKD frakcijos Seime nariai pakluso šiam įpareigojimui.

Praeitą trečiadienį BFK pritarė įstatymo projektui, kuriuo siekiama neterminuotai pratęsti lengvatinio 9 proc. PVM taikymą maitinimo paslaugoms, visų rūšių meno ir kultūros įstaigų, meno ir kultūros renginių, sporto renginių, sporto klubų lankymui bei atlikėjų teikiamoms atlikimo paslaugoms.

Už įstatymo projektą balsavo 9 BFK posėdyje dalyvavę Seimo nariai, susilaikė vienintelis Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys Matas Maldeikis.

Tarp įstatymo projektą registravusių Seimo narių yra ir Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Mykolas Majauskas, Kazys Starkevičius, Mindaugas Skritulskas ir Antanas Čepononis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.