M. Majauskas sureagavo į konservatorių ultimatumą: politikui gresia netekti BFK pirmininko posto ir narystės partijoje

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) priežiūros komitetas iškėlė sąlygas Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkui Mykolui Majauskui. Pirmadienį priimtame TS-LKD priežiūros komiteto nutarime deklaruota aiški rekomendacija į ginčus dėl PVM lengvatų su Vyriausybe įsivėlusiam M. Majauskui.

Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Majauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mykolas Majauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 25, 2022, 11:51 AM, atnaujinta Oct 25, 2022, 12:12 PM

Politikui rekomenduojama atsiimti savo parašus, kurie buvo padėti po su Vyriausybę nesuderintais pasiūlymais. Kitu atveju, pažymima dokumente, konservatorių frakcijai būtų siūloma išsirinkti ir deleguoti naują BFK pirmininką, o pačiam politikui apleisti partijos gretas.

„(Rekomenduojama – ELTA) TS-LKD deleguotam Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkui Mykolui Majauskui laikytis TS-LKD Prezidiumo priimto nutarimo ir atsiimti pateiktus nesuderintus pasiūlymus. Dėl bet kokių priežasčių negalint laikytis TS-LKD Prezidiumo nutarime įtvirtintų pozicijų, atsisakyti patikėtų vadovaujančių pareigų komitete bei narystės TS-LKD. To nepadarius, rekomenduoti TS-LKD frakcijai išrinkti ir deleguoti naują Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką“, – teigiama TS-LKD priežiūros komiteto sprendime, kurį gavo ELTA.

Priežiūros komitetas tai pat nusprendė priminti „TS-LKD nariams, kad bendrų sprendimų nesilaikymas suteikia pagrindą taikyti TS-LKD įstatuose numatytas partinės atsakomybės priemones inter alia draudimą būti TS-LKD kandidatu artimiausiuose Seimo, savivaldos, Europos Parlamento ar Prezidento rinkimuose“.

Galiausiai rekomenduojama TS-LKD priklausantiems Seimo nariams, prieš teikiant pasiūlymus dėl 2023 m. Valstybės biudžeto projekto, juos susiderinti su Vyriausybe, o anksčiau pateiktus nesuderintus pasiūlymus – atsiimti.

M.Majauskas sureagavo į ultimatumą

Mykolas Majauskas reaguodamas į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) priežiūros komiteto ultimatumą tvirtina, kad partinė drausmė yra svarbi ir reikalinga priimant biudžetą, tačiau svarstymo stadijoje norėtųsi dalykinės diskusijos dėl priimamų mokestinių sprendimų.

„Apie bendruomenės kolegas galiu pasakyti tik pačius geriausius žodžius. Partinė drausmė neabejotinai svarbi ir reikalinga priimant biudžetą. Tiesiog svarstymo stadijoje norėtųsi ir dalykinės diskusijos dėl priimamų mokestinių sprendimų, kuriais sprendžiama smulkaus verslo ateitis“, – Eltai teigė M. Majauskas.

Jis aiškino, kad biudžeto projektas yra parengtas profesionaliai, dėl esminių klausimų yra aiškus sutarimas ir neabejotinai bus patvirtintas Seime, tačiau atsiimti parašo ir balsuoti kitaip dėl PVM lengvatų kultūros, sporto, maitinimo paslaugoms BFK pirmininkas nemato pagrindo.

„Biudžeto ir finansų komitetas priėmė sprendimą, kuriuo ateinančiais metais šioms paslaugoms mokesčiai nebūtų didinami. Tokį sprendimą palaikau ir nematau jokių objektyvių, dalykinių argumentų balsuoti kitaip. Jei mokesčius smulkiam verslui didinsime, didelė dalis tiesiog sugrįš į šešėlį ir planuojamų pajamų nesurinksime“, – sakė politikas.

Liepė palaikyti Vyriausybės siūlymus

ELTA primena, kad Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas spalio viduryje įpareigojo konservatorių frakciją Seime neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų pasiūlymų kitų metų valstybės biudžeto projektui. Visgi ne vis TS-LKD frakcijos Seime nariai pakluso šiam įpareigojimui.

Praeitą trečiadienį BFK pritarė įstatymo projektui, kuriuo siekiama neterminuotai pratęsti lengvatinio 9 proc. PVM taikymą maitinimo paslaugoms, visų rūšių meno ir kultūros įstaigų, meno ir kultūros renginių, sporto renginių, sporto klubų lankymui bei atlikėjų teikiamoms atlikimo paslaugoms.

Už įstatymo projektą balsavo 9 BFK posėdyje dalyvavę Seimo nariai, susilaikė vienintelis Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys Matas Maldeikis.

Tarp įstatymo projektą registravusių Seimo narių yra ir Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Mykolas Majauskas, Kazys Starkevičius, Mindaugas Skritulskas ir Antanas Čepononis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.