Antrą kartą išteisintas Rolandas Skaisgirys – apie magiškus aštuonetus

Aštuoneri metai ir aštuonios dienos. Tiek laiko vyko tyrimas ir teismai dėl renginio „Pirk dramblį“, kol jį rengęs buvęs krepšininkas, prodiuseris R.Skaisgirys buvo visiškai išteisintas.

 Prodiuseris R.Skaisgirys išteisūinimo laukė 8 metus ir 8 dienas. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 Prodiuseris R.Skaisgirys išteisūinimo laukė 8 metus ir 8 dienas. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 Prodiuseris R.Skaisgirys išteisūinimo laukė 8 metus ir 8 dienas. <br> V.Skaraičio nuotr. 
 Prodiuseris R.Skaisgirys išteisūinimo laukė 8 metus ir 8 dienas. <br> V.Skaraičio nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-10-27 17:15, atnaujinta 2022-10-27 18:55

Per tą laiką mano gyvenimas apsivertė 88 kartus“, – teigė verslininkas, kuriam teko dvi paras praleisti areštinėje, po to keletą metų važinėti į teismo posėdžius Panevėžyje.

Tyrimo pradžioje į apklausas Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) buvo kviečiami jo verslo partneriai, atliekamos kratos jų įmonėse. „Pusė Vilniaus buvo išgąsdinta“, – prisiminė R.Skaisgirys.

Per tą laiką iširo ir prodiuserio šeima, o STT pareigūnai jam taip ir neatidavė pikantiškų vaizdo įrašų, kuriuos užfiksavo jo automobilyje slapta įrengtos seklių vaizdo kameros.

„Šeimos išsiskyrimas buvo mano pasirinkimas, bet kas galėtų pasakyti, kad prie to neprisidėjo STT vyriausiasis tyrėjas. Įdomu, ar jis ir kiti šią bylą tyrę pareigūnai dabar ramiai miega“, – svarstė prodiuseris.

Dar Panevėžio apygardos teismas buvo pripažinęs, kad šie ir kiti įrašai bei R.Skaisgiriui sekti naudoti kriminalinės žvalgybos priemonės buvo neteisėtos, o jį galutinai išteisinęs Lietuvos Apeliacinis teismas nuosprendyje apie tai pasisakė dar plačiau. Tiek Panevėžio apygardos teismas, tiek Apeliacinis teismas pripažino, kad 2013 metais rengtas renginys „Pirk dramblį“ negali būti laikomas kyšiu partijai „Tvarka ir teisingumas“, o R.Skaisgirys nepadarė nieko, kas turėtų nusikaltimo požymių.

R.Skaisgirį išteisinęs Apeliacinis teismas jam iš Generalinės prokuratūros priteisė 13 tūkst. 815 eurų proceso išlaidų. Pagal Lietuvoje galiojantį įstatymą, išteisintiems asmenims apmokamos advokato išlaidos.

R.Skaisgirys – vienintelis išteisintasis likviduojamos partijos „Tvarka ir teisingumas“ byloje.

Apeliacinis teismas trečiadienį paliko galioti praėjusių metų Panevėžio teismo nuosprendį.

Kaltais dėl prekybos poveikiu lieka pripažintas buvęs partijos atsakingasis sekretorius Rimas Antanas Ručys, verslininkai Peisachas Kačerginskis ir Giedrius Rakauskas.

Tačiau P.Kačerginskis, G.Rakauskas, Vytautas Banys ir Justinas Garliauskas buvo išteisinti dėl apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo, nesant nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Nepaisant pakoreguoto pirmos instancijos Panevėžio apygardos teismo nuosprendžio, paskirtos bausmės liko tos pačios.

„Tvarkai ir teisingumui“ buvo skirta beveik 113 tūkst. eurų bauda, iš jos konfiskuota daugiau kaip 279 tūkst. eurų

R.A.Ručiui skirta laisvės atėmimo bausmė ketveriems metams, kurios vykdymas atidėtas dvejiems metams.

P.Kačerginskiui, G.Rakauskui, V.Baniui ir J.Garliauskui teismas skyrė lygtines laisvės atėmimo bausmes nuo dvejų iki trejų metų.

Visi lygtinai nuteisti asmenys taip pat įpareigoti bausmės atidėjimo laikotarpiu nepalikti gyvenamosios vietos be priežiūrą vykdančios įstaigos leidimo ir sumokėti įmokas į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.