Kalbėdama apie pasiūlymus dėl biudžeto V. Čmilytė-Nielsen pabrėžė – kaip konservatoriai nedarė

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tvirtina, kad Liberalų sąjūdžio partijoje ir frakcijoje biudžeto projektas yra vertinamas teigiamai. Ji tikino, kad frakcijos narių taip, kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atveju, neteikti pasiūlymų biudžetui neprašė.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2022, 1:41 PM

„Tokio prašymo mes nesame įvardiję, aš pati kaip partijos pirmininkė nesu įvardijusi. Tačiau, kiekvienas frakcijos narys supranta kontekstą, supranta kokiame kontekste esame, kokie yra iššūkiai, koks yra biudžeto deficitas ir pagal tai priimame sprendimus“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji vylėsi, kad biudžetas pasieks priėmimo stadiją be jį galinčių išbalansuoti pasiūlymų.

„Viliuosi, kad jis be kažkokių esminių neišbalansuojančių pakeitimų pasieks ir galutinę stadiją bei galų gale bus priimtas“, – sakė Seimo pirmininkė.

Tačiau tame, kad šiuo metu Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas aktyviai teikia siūlymus, galinčius nemažai kainuoti biudžetui, V. Čmilytė-Nielsen problemos nemato.

„Čia viskas gerai“, – teigė liberalė.

ELTA primena, kad konservatorių partijos prezidiumas dar spalio viduryje buvo įpareigojęs konservatorių frakciją Seime neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų pasiūlymų kitų metų valstybės biudžeto projektui.

Tuo tarpu šią savaitę priimtame TS-LKD priežiūros komiteto nutarime deklaruota aiški rekomendacija į ginčus dėl PVM lengvatų su Vyriausybe įsivėlusiam M. Majauskui. Politikui rekomenduojama atsiimti savo parašus, kurie buvo padėti po su Vyriausybę nesuderintais pasiūlymais. Kitu atveju, pažymima dokumente, konservatorių frakcijai būtų siūloma išsirinkti ir deleguoti naują BFK pirmininką, o pačiam politikui apleisti partijos gretas.

Pirmadienį Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen paprašė Vyriausybės skubiai pateikti išvadą dėl Seimo BFK siūlymo, taikyti neterminuotą PVM lengvatą maisto, kultūros ir sporto sektoriams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.