Seimo seniūnų sueiga nepritarė Migracijos komisijos sudarymui

Seimo seniūnų sueiga vieno balso persvara nepritarė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūno pirmosios pavaduotojos Guodos Burokienės siūlymui parlamente sudaryti Migracijos komisiją.

Seimo narė Guoda Burokienė.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Seimo narė Guoda Burokienė.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2022, 9:49 AM

Už šios anksčiau Seime veikusios komisijos atnaujinimą ketvirtadienį balsavo 9 parlamentarai, prieš buvo 2, susilaikė 8.

Nepritaręs naujos komisijos sudarymui Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma sakė, kad ji didele apimti dubliuotų Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos veiklą, kuri taip pat rūpinasi migracijos klausimais.

Tuo tarpu G. Burokienė tvirtino, kad šių komisijų uždaviniai skirtingi. „Migracijos komisija rūpintųsi, kad žmonės neišvažiuotų, o Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija rūpinasi tais, kurie emigravo, kurie norėtų sugrįžti. Tai yra du skirtingi dalykai. Bet aš suprantu, kad tai nėra didžiausia problema Lietuvai, kad šiais metais jau virš 30 tūkstančių žmonių išvažiavo iš šalies“,– sakė G. Burokienė.

Parlamentarės teigimu, jai labai liūdna,kad „nei emigracija, nei demografinės problemos valdančiųjų nedomina“.

Seimo TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotojas Andrius Vyšniauskas pasiūlė pavesti Ateities komitetui, kuris svarsto emigracijos, demografijos problemas, sukviesti papildomą posėdį ir skirti šiam klausimui papildomą dėmesį.

„Siūlau surengti diskusiją, bet komisijos siūlau nesteigti“,– ragino politikas.

Seimo Lietuvos regionų frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė pastebėjo, kad migracija yra daug platesnė sąvoka, nes tai ir vidinė migracija kaip regioninės politikos dalis ir tai būtų galima svarstyti.

Seimo seniūnų sueigai pirmininkavusi parlamentarė R. Tamašunienė pastebėjo, kad šiandien ne tik baigėsi saulės užtemimas, bet šiandien yra ir Juodos katės diena.

„Linkiu jums, kad jokia juoda katė šiandien niekam neperbėgtų kelio“,– baigdama posėdį kolegoms palinkėjo R. Tamašunienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.