Siekčiau, kad VTEK sprendimai kokybe nenusileistų teismų sprendimams, sako T. Blinstrubis

Teisininkų draugijos į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) siūlomas advokatas Tomas Blinstrubis sako, jog tapęs jos nariu siektų, kad komisijos sprendimai savo kokybe nenusileistų teismų sprendimų kokybei keliamiems standartams.

Vyriausijo tarnybinės etikos komisija (VTEK)<br>V.Balkūno nuotr.
Vyriausijo tarnybinės etikos komisija (VTEK)<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-27 12:38

„Siekčiau, kad komisijos sprendimai kokybe, argumentacija, faktų ištyrimo, teisės taikymo mastu nenusileistų teismo sprendimo kokybei keliamiems standartams“, – ketvirtadienį prisistatydamas Seime sakė T. Blinstrubis.

Savo kalboje jis pažymėjo, kad komisijos misija yra padėti valdžios įstaigoms etiškai tarnauti žmonėms ir tai užtikrinti.

„Valstybės tarnybos ir teisėkūros skaidrumas yra būtinos prielaidos neįsigalėti korupcijai. Konstitucinis skaidrumo valstybės tarnyboje principas yra neatsiejamas nuo etiško ir sąžiningo nustatytų pareigų atlikimo, taip pat atsakingo valdymo ir viešosios veiklos aiškumo, vengiant ne tik viešųjų ir privačių interesų konflikto, bet ir tokio konflikto regimybės“, – kalbėjo T. Blinstrubis.

Po prisistatymo Seime su kandidatu susitiks pageidaujančios frakcijos, vėliau parlamentarai balsuos dėl jo skyrimo į pareigas.

Advokato T. Blinstrubio kandidatūrą į VTEK teikia Lietuvos teisininkų draugija.

Mykolo Romerio universitete teisininko kvalifikaciją įgijęs T. Blinstrubis šiuo metu yra advokatų profesinės bendrijos „Constitus“ darbuotojas. Anksčiau jis dirbo Vilniaus apygardos administraciniame teisme teisėju, trumpai – prezidentės Dalios Grybauskaitė patarėju, advokatu įvairiose kontorose.

T. Blinstrubis, jei jo kandidatūrai pritars Seimas, turėtų pakeisti dvi kadencijas komisijoje dirbantį Virginijų Kanapinską. Ketvirtadienį Seimui taip pat pateiktas jo atleidimas.

VTEK sudaro penki nariai. Po vieną kandidatą į VTEK narius Seimui teikia prezidentas, Seimo pirmininkas, premjeras, du kandidatus – Lietuvos teisininkų draugija.

Komisija nagrinėja viešųjų ir privačių interesų derinimo klausimus, registruoja lobistus ir prižiūri lobistinę veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.