VSD vadovas sureagavo į diskusijas dėl haubicų perdavimo Ukrainai: kviesčiau kiekvieną mūsų labai gerai pagalvoti, ką mes sakome

Lietuvos kariuomenės vadui Valdemarui Rupšiui viešai pareiškus, kad jis Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdyje siūlys neperduoti Lietuvos turimų haubicų ir oro gynybos sistemų, Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis ragina politikus ir valstybės pareigūnus prieš pasisakant labai gerai apgalvoti savo žodžius ir galimas jų pasekmes. VSD vadovas atkreipia dėmesį, kad Rusija labai atidžiai seka kiekvieną viešoje erdvėje pasirodžiusį pareiškimą.

VSD direktorius Darius Jauniškis<br>T.Bauro nuotr.
VSD direktorius Darius Jauniškis<br>T.Bauro nuotr.
VSD direktorius Darius Jauniškis<br>T.Bauro nuotr.
VSD direktorius Darius Jauniškis<br>T.Bauro nuotr.
VSD direktorius Darius Jauniškis<br>T.Bauro nuotr.
VSD direktorius Darius Jauniškis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 27, 2022, 9:43 AM

„Man labai būtų sunku komentuoti kitų pareigūnų pasisakymus. Bet aš turbūt kviesčiau kiekvieną iš mūsų labai rimtai pagalvoti, ką mes sakome ir ką mes transliuojame“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį teigė D. Jauniškis.

VSD vadovas atkreipia dėmesį, kad Rusija labai įdėmiai seka kiekvieno politiko ir pareigūno pasisakymus viešoje erdvėje. Todėl, pasak jo, labai svarbu rimtai apgalvoti savo komentarus viešoje erdvėje ir pagalvoti apie jų galimas pasekmes.

„Turime suprasti ir kitą dalyką, kad Rusija (...) labai stipriai stebi procesus: ką kalba mūsų politikai, ką kalba mūsų pareigūnai, ką kalba kiekvienas žmogus pasisakantis ar radijuje, ar žiniasklaidoje. Matyt, mums reikėtų labai rimtai pasverti, ką mes sakome, ir pagalvoti, matyt, apie pasekmes“, – sakė D. Jauniškis.

„Rusija nesikeis, ji vis tiek kiekvieną mūsų ištartą žodį, matyt, paims, pakreips sava linkme, taip kaip jiems reikia tam, kad išplautų smegenis savo piliečiams, tam kad neštų chaosą Europoje. Ir aš kviesčiau rimtai atkreipti dėmesį, ką mes komentuojame ir kokią žinutę transliuojame“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys trečiadienį pareiškė, jog Valstybės gynimo tarybos posėdyje siūlys neperduoti Lietuvos turimų haubicų „PzH 2000“ ir oro gynybos sistemų NASAMS Ukrainai.

„Aš turiu turėti įrankius. Mes negalime įvykdyti užduoties, neturint tam pajėgumų, bet tas pajėgumas, kurį mes turime, yra ant linijos, kai daugiau nusirengti nebegalime“, – sakė V. Rupšys bei pridūrė, kad Lietuva turi ieškoti kitų pagalbos priemonių Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.