Karstas automobilio priekaboje pašiurpino kėdainiečius: taip keliavo per visą miestą

Kėdainių miesto gyventojai prieš keletą dienų galėjo pamatyti neįprastą ir daugelį net pašiurpinusį ar sukrėtusį vaizdą – lengvojo automobilio priekaboje buvo vežamas karstas.

Kėdainiečiai priekaboje vežamą karstą matė tiek miesto gatvėse, tiek prie vieno prekybos centro esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.<br> Skaitytojų nuotr.
Kėdainiečiai priekaboje vežamą karstą matė tiek miesto gatvėse, tiek prie vieno prekybos centro esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.<br> Skaitytojų nuotr.
 „Adomaitynės“ šeimininkė Dovilė Gaubienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 „Adomaitynės“ šeimininkė Dovilė Gaubienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Helovinas „Adomaitynėje“ kasmet būna šiurpokas, o šiemet šios vietos lankytojai bus stebinami ir tikrų tikriausiu karstu.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Helovinas „Adomaitynėje“ kasmet būna šiurpokas, o šiemet šios vietos lankytojai bus stebinami ir tikrų tikriausiu karstu.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Dimitrijus Kuprijanovas

Oct 31, 2022, 9:40 AM

Dažnas kėdainietis ir pirštą prie smilkinio pasukiojo ir įtartinai nužiūrėjo karstą. Ir tik žurnalistams pasidomėjus šia situacija paaiškėjo, kad jokio kriminalo čia nėra – tikras karstas vežamas tikrai Helovino šventei.

Vežė priekaboje

Kėdainiečiai vežamą priekaboje karstą matė tiek miesto gatvėse, tiek prie vieno prekybos centro esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Žmonės vis sustodavo, pažiūrėdavo, dažnas prieidavo ir klausdavo, kas čia darosi, kur ir kodėl vežamas dulkėtas tinklu pridengtas karstas.

Ši informacija pasiekė ir žurnalistus. Paaiškėjo, kad karstą veža Kėdainių rajone įsikūrusio zoobotanikos parko „Adomaitynė“ savininkai.

Specialiai šventei

Ir tik žurnalistams pasidomėjus šia situacija paaiškėjo, kad jokio kriminalo čia nėra – tikras karstas vežamas tikrai Helovino šventei.

„Ten išvis buvo kuriozas, nes dar Agurkų šventėje kai buvom, moteris priėjo prie mūsų ir pasiūlė… karstą.

Paskui kažkaip per darbus pasimiršo visas tas reikalas, o jau kai pradėjome rimtai ruoštis Helovinui, ji susirado mus ir vėl priminė apie tą karstą.

Mes kaip tik tą dieną buvome išsinuomoję priekabėlę, nes reikėjo generatorių parsivežti, pagalvojome, kad gera proga ir tą karstą šalia priglausti.

Taip ir išėjo, kad karstas keliavo priekaboje per visą Kėdainių miestą“, – pasakojo „Adomaitynės“ atstovė Dovilė Gaubienė.

Padovanojo žmonės

Pasirodo, kad prieš daug metų senelis gaminosi sau ir močiutei po karstą, kad pasilaidoti galėtų. Senelį viename karste palaidojo, bet močiutė kategoriškai nesutiko būti jame laidojama.

„Žinodami, kad kasmet rengiame Heloviną, jie susirado mus ir pasiūlė karstą kaip dekoraciją šventei.

Susitikome ten, kur tas karstas buvo laikomas, tokiam ūkiniam pastatėly ant aukšto, keliasdešimt metų pragulėjęs, pušinis, rankų darbo – nusikėlėme, įkėlėme į priekabą šalia generatoriaus ir per visą miestą važiavome taip į „Adomaitynę“, – visas detales prisiminė D. Gaubienė.

Veikia kiemelis

Kėdainių rajone veikia heloviniškas Moliūgų kiemelis, paliekantis nepamirštamas akimirkas ir neišdildomus įspūdžius tiek mažiesiems, tiek suaugusiems.

„Čia rasite begalę ekspozicijų – nuo pačių švelniausių (moliūgų namelis, suolelis, raganaičių parkingas ir kt.) iki šiurpiausių (tikra elektros kėdė, giljotina, operacinė ir t.t.).

Čia yra ir minizoo, kur laisvėje laksto be galo mieli ir draugiški triušiukai, kuriuos gali paglostyti. Čia vyksta pats tikriausias ir didžiausias Helovynas Lietuvoje“, – šypsojosi ir kvietė „Adomaitynės“ savininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.