R. Karbauskis prakalbo apie pirmalaikius rinkimus: prasmė šiandien išlieka tik viena

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis sako nematąs prasmės patikrinti, ar Seimas vis dar pasitiki Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybe. Jo teigimu, dabartinė parlamento sudėtis tiesiog neleidžia įsivaizduoti Ministrų Kabineto, kuriame nebūtų konservatorių. Todėl, akcentuoja „valstietis“, prasmę turi tik pirmalaikiai Seimo rinkimai.

Ramūnas Karbauskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-11-04 09:35, atnaujinta 2022-11-04 09:54

„Prasmė šiandien išlieka tik viena – neeiliniai Seimo rinkimai. Tai yra prasmė, kuri kažką galbūt pakeistų“, – „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis, komentuodamas Seimo opozicijoje pasigirstančius raginimus visai dešiniųjų Vyriausybei pasitikrinti pasitikėjimą.

Visgi, prisipažino politikas, ir jis nėra šimtu procentų tikras, ar pirmalaikiai rinkimai atneštų valstiečių pageidaujamas permainas valstybėje. Viskas priklausytų, tęsė R. Karbauskis, nuo dabartine valdžia nusivylusių žmonių aktyvumo.

„Mes nežinome kaip rinkimai baigtųsi. Jeigu žmonės aktyviai dalyvautų, ir šitos valdžios atžvilgiu pikti žmonės ateitų į rinkimus, tada situacija pasikeistų. Bet jei tas pyktis reikšis emigracija bei abejingumu – tada niekas nepasikeis. Konservatoriai nesunkiai laimės prie 35 proc. balsuoti ateinančių rinkėjų“, – samprotavo valstiečių pirmininkas ir pažymėjo, kad dabartinė Seimo sudėtis neleidžia tikėtis valdančiosios daugumos be konservatorių.

„Prie šitos Seimo sudėties Vyriausybė be konservatorių yra neįmanoma. Įmanoma pakeisti liberalus į Sauliaus Skvernelio frakciją. Bet neaišku ar jiems to reikia“, – akcentavo politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.