Seimo kanceliarija prašo daugiau lėšų kitų metų parlamentarų komandiruotėms

Seimo kanceliarija prašo skirti daugiau lėšų kitų metų parlamentarų komandiruotėms, nes šiemet jų pritrūkta.

Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2022, 5:27 PM

Prašymą penktadienį bendru sutarimu palaikė parlamentinis Seimo Europos reikalų komitetas (ERK).

„Pasiųskime stiprų signalą bendru sutarimu (...) Politikoje, kai veikia kairė ir dešinė kartu, daugiau pasiekiame“, – teigė ERK pirmininko pavaduotojas Žygimantas Pavilionis.

2023 metų biudžeto projekte Seimo narių komandiruotėms numatyta 475 tūkst. eurų.

Seimo kancleris Modestas Gelbūda teigė, kad tiek lėšų, kiek suplanuota, neužteks.

„Atsižvelgiant į šių metų biudžetą, į geopolitinę situaciją ir parlamentinės diplomatijos svarbą, paprašėme iš viso 650 tūkst. eurų kelionėms ir galvojame, kad tai turėtų patenkinti poreikius“, – sakė kancleris.

Jo teigimu, šių metų biudžete komandiruotėms iš viso skirta apie pusę milijono eurų – 300 tūkst. eurų suplanuoti biudžete, o dar virš 200 tūkst. eurų paimta sutaupius kitų veiklų sąskaita.

ERK priklausantis Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas žadėjo, kad didesnis Seimo kanceliarijos finansavimas bus apsvarstytas ir jo vadovaujamame komitete.

„Nors per šešerius metus (M. Majauskas Seime dirba antrą kadenciją – BNS) pats buvau tik dviejose komandiruotėse, bet nuolatos girdžiu apie lėšų trūkumą. Štai ir Andrius Vyšniauskas (konservatorius – BNS) sako, kad gal nereikia papildomai, nors artimiausiu metu išvažiuoja į komandiruotę. Pas visus tų poreikių vis tiek atsiranda vystyti parlamentinę demokratiją ir tuos dalykus reikia fiksuoti“, – per ERK posėdį tvirtino M. Majauskas.

„Ta nuostata, kai mes dabar mažiname parlamentinei demokratijai skiriamas lėšas ERK kontekste atrodo keistai“, – pridūrė jis.

Šiemet parlamentinei diplomatijai numatytos lėšos išleistos dar rugsėjį.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas dėl 2023 metų biudžeto projekto ir prašymų papildomai numatyti lėšų įvairioms reikmėms balsuos pirmadienį, o Seime pirmas projekto svarstymas numatytas antradienį. Tada jis bus atiduotas įvertinti Vyriausybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.