Kartu su girtu vairuotoju išgėręs keliavęs K. Smirnovas pateikė savo versiją: „Nepastebėjau“

Automobolyje kartu su sunkiai girtu vairuotoju keliavęs ir policijai įkliuvęs buvęs Seimo narys Kęstutis Smirnovas pateikė savo įvykių versiją. Jau narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje (LVŽS) sustabdęs 46-erių politikas portalui lrytas.lt teigė nepastebėjęs ir net neįtaręs, kad automobilio vairuotojas yra sunkiai girtas.

Kęstutis Smirnovas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kęstutis Smirnovas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kęstutis Smirnovas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kęstutis Smirnovas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 7, 2022, 6:02 PM, atnaujinta Nov 8, 2022, 7:06 AM

K.Smirnovo visureigį „Toyota RAV-4“ vairavusiam 36 metų vyrui Gintarui A. (gim. 1986 m.) nustatytas sunkus girtumas – 3,09 promilės.

Pats patikros metu įpūtęs 1,6 promilės, K.Smirnovas naujienų portalui lrytas.lt teigė nepastebėjęs, kad automobilio vairuotojas yra sunkiai girtas.

„Man labai gaila, kad aš nepastebėjau, kad vairuotojas… Gaila, kad taip atsitiko. Labai gailiuosi, kad nepastebėjau, jog vairuotojas gali būti (girtas – aut.past.) ir dėl to aš sustabdžiau narystę ir savo kandidatūrą (į merus – aut.past.), – sakė K.Smirnovas.

Politikas nurodė savo automobilį vairuotojui paskolinęs, tačiau šis paprašė jo važiuoti kartu.

„Jis norėjo važiuoti, jis paprašė, ar gali pasiskolinti automobilį. Sakau, aš tavęs negaliu (vežti – aut.past.), jeigu nori – važiuok. Tada paprašė, kad aš važiuočiau kartu. Ir labai gaila, kad aš nepastebėjau, net neįtariau, net nepagalvojau“, – teigė K.Smirnovas.

Prieš keletą savaičių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) K.Smirnovą įvardijo kaip kandidatą į Vilkaviškio rajono savivaldybės mero postą.

Dėl šio įvykio K.Smirnovas pirmadienį informavo LVŽS pirmininką Ramūną Karbauskį stabdantis narystę partijoje.

„Šiandien sustabdė iškart po įvykio ir informavo apie tai, kad stabdo narystę pirmininką (R.Karbauskį, – aut.past.) bei prisiima atsakomybę“, – portalui lrytas.lt pranešė R.Karbauskio atstovė Dalia Vencevičienė.

Ji informavo, kad K.Smirnovas nebebus ir partijos kandidatu į merus Vilkaviškio rajone. Partija ieškos naujo kandidato.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksas numato atskirą atsakomybę tiems, kas sąmoningai leido vairuoti transporto priemones neblaiviems arba apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.