A. Armonaitė tikisi, kad Lietuva sėkmingai dalyvaus Ukrainos atstatymo projektuose: darbuotojų draudimo klausimai dar nėra išspręsti

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad Lietuva turi keturis konkrečius statybinius projektus Ukrainoje, tačiau, pripažįsta ministrė, į karo zoną važiuosiančių darbuotojų draudimo klausimai vis dar sprendžiami.

Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 4:46 PM

Ministrė patikslino, kad šią savaitę turėtų įvykti viešasis pirkimas dėl mobiliosios gyvenvietės Borodiankoje statybų ir kvietė besidominčius atkreipti dėmesį į viešojo pirkimo paskelbimą. Ji teigė, kad kiti objektai šiek tiek sudėtingesni: tai mokykla, darželis ir tiltas. Ministrė pažymėjo, kad svarbu net tęsiantis Rusijos pradėtam karui Ukrainoje dalyvauti šalies atstatymo darbuose.

„Nes jei mes matome, kad miestelyje yra kanalizacijos problemų, tai jos yra šiandien ir taikos turbūt nelauks“, – žurnalistams trečiadienį kalbėjo A. Armonaitė.

Ministrės teigimu, darbus reikia dėliotis suprantant, kad vyksta karas ir atsižvelgti į esamas aplinkybes.

Dėl draudimo klausimų ministerija teigė turinti pamąstymų apie finansinius instrumentus, tačiau, akcentavo ji, pirmiausia reikėtų kreiptis į draudimo įmones.

„Turime visokių pamąstymų, kaip tuos draudimo mechanizmus sukurti, bet reikia klausti draudimo įmonių, o ne tik ekonomikos ministro, kaip tą draudimą organizuoti“, – sakė ministrė.

Anot jos, privaloma pasirūpinti į karo zoną siunčiamų darbuotojų saugumu, bet kol kas, pripažino ministrė, draudimo klausimai dar nėra išspręsti.

„Laukiam pasiūlymų iš draudikų, kokios schemos galėtų būti ir kaip atrodyti“, – į darbuotojų draudimo detales nesileido A. Armonaitė.

ELTA primena, kad spalio mėnesio pradžioje Generalinė prokurorė Nida Grunskienė teigė, kad dėl finansavimo trūkumo į Ukrainą vykę kolegos prokurorai, tyrę karo nusikaltimus, buvo apdrausti tik turistiniu draudimu. Prokurorė pažymėjo, kad nė viena draudimo kompanija nesutiko drausti prokurorų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?