Arvydas Lekavičius. Paplūdimiuose – lygiava. O tupyklose?

Užpuolė rudeninė depresija? Geros žinios visuomet pakels nuotaiką. Tiesa, ne visiems Lietuvos piliečiams, o tik vyriškosios lyties.

Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2022, 6:06 AM

Paaiškėjo, kad uostamiesčio savivaldybė siaubingai diskriminavo vyrus visą šiltąjį sezoną, įrengusi jiems skirtą vienintelį paplūdimį Smiltynėje, į kurią keliaujant nori nenori tenka susimokėti už keltą.

O moterys galėjo visai dykai nukulniuoti į Melnragę ar Girulius, kad pasilepintų saulės voniomis ir jūros vėsa nuogutėlės. Negana to, joms buvo skirti net du paplūdimiai.

„Vyrai, nors statistiškai pagal lytį išskirtuose paplūdimiuose lankosi rečiau, už patekimą prie jūros neturėtų mokėti daugiau nei moterys.

Viena priežasčių, kodėl Smiltynės vyrų paplūdimiuose lankytojų mažai, gali būti ir tai, kad į juos patekti yra sudėtingiau“, – tokį sprendimą įsibėgėjus rudeniui paskelbė lygių galimybių kontrolierė B.Sabatauskaitė, išnagrinėjusi pasipiktinusio piliečio skundą.

Tad pavasariop Klaipėdos savivaldybės planuotojai turės gerai pagalvoti, kaip nustatyti paplūdimių ribas, kad nebūtų jokios diskriminacijos.

Ir ne tik jie. Laikas pasidarbuoti ir Seimo kanceliarijai. Juk ne veltui „laisvietis“ parlamentaras T.V.Raskevičius dar praėjusiais metais pastebėjo, kad mūsų įstatymų leidykloje vyrų ir moterų tualetai yra ne tik ne šalia vienas kito, bet netgi skirtinguose aukštuose.

Prispiria reikalas, ir turi ropštis ar leistis laiptais, jei esi ne tame aukšte, kuris tau tinkamas. Čia jau visiška diskriminacija.

Negana to, kažkodėl mūsų parlamentas neskuba sekti JAV Kongreso pavyzdžiu – tenykštė valdžia apsisprendė, kad nustos skirstyti tupyklas į skirtas vyrams ir moterims. Visi visur bus lygūs.

Vis dėlto reikėtų mestelėti bent akmenuką ir į lygių galimybių kontrolierės daržą. Vyrams gerų naujienų dėl paplūdimių ji pažėrė, o kodėl moterims nepakelia nuotaikos rudens akivaizdoje? Netvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.