S. Skvernelis užstoja A. Stončaitį: dėl skandalo kaltina konservatorius

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis kilusias abejones dėl jo bendražygio ir buvusio Vyriausybės kanclerio Algirdo Stončaičio reputacijos vadina spekuliacijomis ir konservatorių „pučiamu skandalu“.

Algirdas Stončaitis, Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Algirdas Stončaitis, Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2022, 9:08 AM

Klausimai dėl A. Stončaičio kilo po to, kai viešojoje erdvėje pasirodė informacija apie galimai neskaidrius A. Stončaičio ryšius, kurie galėjo tapti pagrindu išduoti politikui leidimą dirbti su slapta informacija, nepaistant to, jog šis tariamai atsisakė pasitikrinti poligrafu.

„Algirdui Stončaičiui yra išduotas leidimas dirbti su visiškai slapta informacija. Tą procedūrą atliko (Valstybės – ELTA) saugumo departamentas pagal galiojančius įstatymus. Jeigu įstatyme parašyta, kad žmogus atsisako tikrintis poligrafu, leidimas tokiais atvejais yra neišduodamas“, – „Žinių radijui“ teigė ekspremjeras.

„Jeigu leidimas yra išduotas, vadinasi procedūros visos buvo atliktos. O visa kita, kas yra kalbama – tai yra spekuliacija“, – akcentavo jis.

Demokratų sąjungos lyderis atmetė ir valdančiųjų kaltinimus neva parlamento opozicija inicijuoja interpeliaciją užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui kaip keršto akciją už keliamus klausimus apie A. Stončaitį ir jo tinkamumą tęsti veiklą Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko poste.

Visgi, buvęs Vyriausybės vadovas tvirtino manąs, kad A. Stončaičio istorija ir „pučiamas skandalas“ yra pakurstyti konservatorių rankomis.

„Tos dvejonės ir abejonės, ar tai, kas yra daroma Algirdo Stončaičio atveju nėra daroma konservatorių rankomis, yra patvirtinama, kad taip yra padaryta“, – aiškino S. Skvernelis.

„Pučiamas ir daromas skandalas, daromas persekiojimas“, – tikslino jis.

Paklaustas, kokiais būdais konservatorių atstovai gali daryti įtaką žiniasklaidai, rašančiai apie A. Stončaitį, S. Skvernelis patikino, kad keliamas retorinis klausimas, tačiau, jo teigimu, „daugelis dalykų galbūt ir vėliau paaiškės“.

ELTA primena, kad šią savaitę naujienų portalas „15min“ skelbė, kad Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas, opozicinės partijos „Vardan Lietuvos“ frakcijos atstovas A. Stončaitis prieš kelerius metus būdamas Vyriausybės kancleriu gavo leidimą dirbti su slapta informacija, nors atsisakė tikrintis poligrafu.

Trečiadienį vykusiame komisijos posėdyje valdančiųjų atstovai kreipėsi į A. Stončaitį ir paragino jį pasitraukti iš Antikorupcijos komisijos pirmininko posto. Demokratas nesutiko to padaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.