G. Landsbergiui – ypatingas įvertinimas: kviečiamas į Davoso pasaulio ekonomikos forumą

Į kitąmet vyksiantį Pasaulio Ekonomikos Forumo metinį susitikimą kviečiamas užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Įprastai šiame pasaulio politikos ir verslo lyderių susibūrime Lietuvą atstovaudavo tik šalies prezidentai.

Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2022, 5:14 PM

Kaip rašoma ministrui adresuotame laiške, Lietuvos diplomatijos vadovas kviečiamas atsižvelgiant į jo vaidmenį Vakarams reaguojant į Rusijos sukeltą karą Ukrainoje.

„Jaučiant tiek tiesiogines, tiek netiesiogines karo pasekmes, forumo dalyviai būtų labai laimingi, jei pasidalintumėte savo vizija, kaip stiprinti Europos užsienio politiką bei saugumo architektūrą, taip pat – kaip Europa turėtų toliau remti Ukrainą kare ir ją atstatant“, – rašoma ministrui adresuotame laiške. Apie G. Landsbergį pasiekusį kvietimą patvirtino ir ministro atstovė spaudai Paulina Levickytė.

ELTA žiniomis, Estijos ir Latvijos užsienio reikalų ministrai į renginį nėra pakviesti.

Į 2023 m. pradžioje vyksiantį Pasaulio Ekonomikos Forumą kvietimą gavo ir šalies vadovas Gitanas Nausėda. Tai Eltai patvirtino Prezidentūra. Jos teigimu, sprendimas dėl dalyvavimo dar nėra priimtas.

Pasaulio ekonomikos forumas yra Tarptautinė viešojo ir privataus bendradarbiavimo organizacija, kurioje dalyvauja svarbiausi politiniai, verslo, kultūros ir kiti visuomenės lyderiai. Įprastai Lietuvos politikai Davose atstovauja Lietuvos vadovai, praėjusiais metais į susitikimą, kuriame pasaulio politikos ir verslo lyderiai aptarė situaciją, susiklosčiusią Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, vyko prezidentas Gitanas Nausėda.

Pasaulio ekonomikos forumo metinis susitikimas vyks sausio 16–20 dienomis Davos-Klosters mieste, Šveicarijoje. Kasmetinis Pasaulio ekonomikos forumas Davose rengiamas nuo 1971 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.