Trečiadienį renkasi konservatorių prezidiumas: vertins dviejų partijos narių balsavimą priimant 2023 m. biudžetą

Konservatorių partijai priklausantiems Mykolui Majauskui ir Mindaugui Skritulskui nepaklusus partijos struktūrų įpareigojimui neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų iniciatyvų dėl kitų metų valstybės biudžeto projekto, trečiadienį vyks TS-LKD prezidiumo posėdis. Šio posėdžio metu planuojama aptarti parlamentarų balsavimą, susijusį su 2023 m. biudžetu.

Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Majauskas, Justas Džiugelis, Kazys Starkevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas, Justas Džiugelis, Kazys Starkevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mykolas Majauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-11-23 11:10

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas dar spalį aštriai sureagavo į su Vyriausybe nesuderintą Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko M. Majausko poziciją dėl PVM lengvatų. Pastarasis palaikė iniciatyvą neterminuotai pratęsti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą restoranams, viešbučiams, kultūros ir sporto veiklai. Tuo tarpu Ingridos Šimonytės vadovaujamas Ministrų Kabinetas tokią lengvatą numatė tik pirmajam kitų metų pusmečiui.

Partijos prezidiumas įpareigojo konservatorių frakciją Seime neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų pasiūlymų. Netrukus iš partijos priežiūros bei politikos komitetų pasigirdo ir ultimatumai. Kaip tvirtino minėtos partijos struktūros, neatsitraukus nuo nesuderintų iniciatyvų, M. Majauskui gresia netekti ne tik BFK pirmininko posto, bet ir narystės TS-LKD.

Galiausiai M. Majauskui antradienį nepritarus Vyriausybės siūlytai PVM lengvatai, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis pabrėžė, kad buvo padarytas reikšmingas pasitikėjimo pažeidimas.

„Tikrai yra apmaudu. Mano supratimu, tokie sprendimai neturi būti priiminėjami tokiu būdu, kaip šiandien čia buvo priimta salėje“, – antradienį Seime žurnalistams teigė G. Landsbergis. Kartu jis pažymėjo, kad M. Majausko veiksmai svarstant valstybės biudžeto projektą bus įvertinti atitinkamų partijos institucijų.

Savo ruožtu su partijos lyderiais sukonfliktavęs M. Majauskas tikina šiuo metu negirdintis įtikinamų argumentų, kodėl jam reikėtų pasitraukti iš komiteto vadovo posto. „Šiandien negirdžiu dalykinių argumentų, kodėl turėčiau trauktis. Jei bus priimti priežiūros institucijų, partijos, partijos vadovybės, Gabrieliaus Landsbergio sprendimai – tuomet juos racionaliai vertinsiu ir priimsiu atitinkamus sprendimus“, – antradienį Seime žurnalistams teigė konservatorius.

ELTA primena, kad antradienį Seimas nusprendė, kad 9 proc. PVM lengvata maitinimo įstaigoms būtų pratęsta metams, o ne iki 2023 m. liepos, kaip siūlė Vyriausybė.

Tokiam Laisvės frakcijos narių Vytauto Mitalo, Ievos Pakarklytės ir Mariaus Matijošaičio siūlymui pritarė 70, prieš balsavo 38, o susilaikė 23 Seimo nariai. Iš valdančiųjų tam pritarė konservatoriai Mykolas Majauskas, M. Skirtulskas, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas ir devyni Laisvės frakcijos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.