Seimo BFK nariai iš opozicijos prašo konservatorių M. Majauską palikti pirmininko poste

Šeši Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) nariai iš opozicijos kreipėsi į konservatorių vadovus, prašydami Mykolo Majausko neatleisti iš komiteto vadovo pareigų.

Mykolas Majauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2022, 9:39 AM, atnaujinta Nov 25, 2022, 10:18 AM

Jų teigimu, M. Majauskui vadovaujant komitetui ypač daug dėmesio skiriama darbo kokybei, parlamentinei kontrolei.

„Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas visada tolerantiškas visiems komiteto nariams, kiekvienam komiteto nariui suteikia galimybę pasisakyti, kritiškai išreikšti savo nuomonę. M. Majauskas visada geba priimti kritiką vienu ar kitu svarstomu klausimu“, – rašoma ketvirtadienį datuotame kreipimesi į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininką Gabrielių Landsbergį, šios partijos frakcijos seniūnę Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę.

„Manome, kad Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas M. Majauskas gali ir toliau sėkmingai vadovauti komitetui, kompetentingai spręsti iškilusias problemas ir klausimus, deramai atstovauti komitetui“, – teigia kreipimąsi pasirašę BFK nariai Algirdas Butkevičius, Andrius Palionis, Vytautas Gapšys, Valius Ąžuolas, Liudas Jonaitis ir Juozas Varžgalys.

BFK iš viso yra 12 narių.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas trečiadienį kreipėsi į Seimo frakciją, kad ši deleguotų naują Seimo BFK pirmininką, nes dabartinis komiteto vadovas M. Majauskas nepakluso partijos įpareigojimui neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų kitų metų biudžeto iniciatyvų.

M. Majauskas su Laisvės partijos nariais balsavo už siūlymą, jog 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas maitinimo sektoriui būtų taikomas visus 2023 metus, o ne iki liepos, kaip siūlė Ministrų kabinetas.

M. Majauskas teigė neketinantis pats trauktis nei iš komiteto pirmininko pareigų, nei iš partijos, nes tam nemato „dalykinių argumentų“.

Parlamentinių komitetų pirmininkus skiria ir atleidžia Seimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.