Perrinkta Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkė, atskleistos 8 kandidatų į merus pavardės

Šeštadienį Europos parke vykusiame Lietuvos žaliųjų partijos (LŽP) narių Suvažiavime dar dvejiems metams organizacijai vadovauti perrinkta Ieva Budraitė. Renginio metu žalieji paskelbė ir 12 kandidatų sąrašų, kurie varžysis kitąmet vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose, bei įvardijo 8 kandidatūras į merus, rašoma LŽP pranešime.

Ieva Budraitė, Remigijus Lapinskas, <br>Lrytas.lt nuotr.
Ieva Budraitė, Remigijus Lapinskas, <br>Lrytas.lt nuotr.
Remigijus Lapinskas.<br>M. Miežonio nuotr.
Remigijus Lapinskas.<br>M. Miežonio nuotr.
Arvydas Ektis.<br>M. Miežonio nuotr.
Arvydas Ektis.<br>M. Miežonio nuotr.
Ieva Budraitė.<br>M. Miežonio nuotr.
Ieva Budraitė.<br>M. Miežonio nuotr.
Virginijus Ceslevičius.<br>M. Miežonio nuotr.
Virginijus Ceslevičius.<br>M. Miežonio nuotr.
Ieva Budraitė.<br>M. Miežonio nuotr.
Ieva Budraitė.<br>M. Miežonio nuotr.
Gintas Umbrasas.<br>M. Miežonio nuotr.
Gintas Umbrasas.<br>M. Miežonio nuotr.
Vaidotas Židanavičius.<br>M. Miežonio nuotr.
Vaidotas Židanavičius.<br>M. Miežonio nuotr.
Sigitas Mecelica.<br>M. Miežonio nuotr.
Sigitas Mecelica.<br>M. Miežonio nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Nov 26, 2022, 7:23 PM

Už 29-erių metų viešosios politikos analitikės, aplinkosaugos projektų iniciatorės Ievos Budraitės kandidatūrą balsavo absoliuti dauguma Suvažiavimo delegatų. Kalbėdama apie keliamus tikslus, I. Budraitė pabrėžė, kad partijai svarbu tęsti centro kairės programos įgyvendinimą, skiriant prioritetą trims kryptims: klimato krizės sprendimų, socialinio teisingumo ir žmogaus teisių apsaugos užtikrinimui.

„Profesionalios, o ne butaforinės ar epizodinės žaliosios politikos poreikį mums diktuoja ne tik ES Žaliojo kurso reguliacijos, bet ir gyventojų lūkesčiai gyventi sveikesnėje aplinkoje bei objektyvūs duomenys. Nuo energetikos krizės iki fakto, kad aplinkos būklė mūsų šalyje prastėja: oro, paviršinių vandens telkinių tarša auga, sąlygos gyvajai gamtai klestėti kasmet vis sudėtingesnės, žiediškumo ekonomikoje lygis – žemas. Tuo tarpu savivaldybių pastangos padėtį gerinti dešimtbalėje sistemoje lygios trejetui.

Būtent toks pažymys parašytas pavasarį skelbtame Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitinge (reitingo balų vidurkis 32,5 iš 100). Ir tai reiškia ne šiaip žalą gamtai, tai reiškia tiesioginius nuostolius gyventojų piniginėms ir grėsmes sveikatai. Esama padėtis žaliųjų netenkina, todėl esame pasiruošę tęsti partijos veiklą siūlydami savo kompetenciją efektyvesniems sprendimams diegti“, – teigia I. Budraitė.

Žalieji patvirtino kelsiantys sąrašus ne mažiau kaip 12-oje savivaldybių ir atskleidė aštuonių kandidatų į merus pavardes. Partijos patvirtinimas suteiktas Vilniaus miesto mero pozicijos sieksiančiam atsinaujinančios energetikos ekspertui Remigijui Lapinskui, Klaipėdos miesto mero – teisininkui Arvydui Ekčiui, Panevėžio miesto – ilgametei politikei, vietos savivaldos tarybos narei Gemai Umbrasienei.

Utenos rajone į merus bus keliamas vietos savivaldos tarybos narys Sigitas Mecelica, Ignalinos rajone – teisininko Vaidoto Židanavičiaus kandidatūra, Molėtų rajone – ekonomisto Ginto Umbraso, Kaišiadorių rajone – teisininko, vietos savivaldos tarybos nario Virginijaus Ceslevičiaus, Kelmės rajone – Gyvūnų mylėtojų asociacijos vadovės Linos Samulytės kandidatūros.

„Patvirtinti kandidatai į merus – balsai, kuriais galima pasitikėti“, – teigia partijos pirmininkė Ieva Budraitė ir prideda, kad be šių savivaldybių dalininiai kandidatų sąrašai patvirtinti Kauno, Plungės ir Radviliškio rajonams. Kitose savivaldybėse keliamus kandidatus partija skelbs gruodžio mėnesį.

Žalieji išrinko ir penkis partijos vicepirmininkus. Jais tapo Remigijus Lapinskas, neetatinis aplinkosaugos ekspertas, partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas Laurynas Okockis, partijos Panevėžio skyriaus pirmininkė Gema Umbrasienė, aplinkos duomenų analitikas Svajūnas Plungė ir politikos mokslų absolventas, partijos Kauno miesto skyriaus pirmininkas Martynas Petraitis. Partijos Tarybai vadovaus teisės profesorius Vytautas Nekrošius.

Lietuvos žaliųjų partija yra neparlamentinė politinė organizacija. Šiuo metu ji atstovaujama penkių savivaldybių tarybose. Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks 2023 metų kovo 5 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.