Utenos vicemerą nuvylė prietaisas

Po savaitgalio pramogų į darbą susiruošęs Utenos vicemeras Vitalijus Šeršniovas pasitikrino savo alkotesteriu ir sėdo prie vairo, bet paaiškėjo, kad namuose laikytas prietaisas buvo netikslus.

Įkliuvęs policijai Utenos vicemeras V.Šeršniovas neslėpė prasižengęs.<br>Utenos miesto savivaldybės nuotr.
Įkliuvęs policijai Utenos vicemeras V.Šeršniovas neslėpė prasižengęs.<br>Utenos miesto savivaldybės nuotr.
A.Katinas ir V.Šeršniovas.<br>lrytas.lt koliažas.
A.Katinas ir V.Šeršniovas.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 26, 2022, 3:06 PM

Ankstų pirmadienio rytą, apie 7 valandą, Utenoje, J.Basanavičiaus gatvėje, policijos sustabdytas 42 metų V.Šeršniovas į alkotesterį įpūtė 0,43 promilės. Automobiliu „Subaru“ politikas tuo metu vyko į darbą.

Įkliuvęs policijai vicemeras neslėpė prasižengęs ir viską atvirai išdėstė feisbuke: „Prisidirbau, tad atsiduodu jūsų teismui. Po gana ilgo laiko savaitgalį reikėjo šiek tiek atsipalaiduoti.

Pirmadienį prieš vykdamas į darbą prasipūčiau savu alkotesteriu. Alkotesteris parodė 0,25 promilės, tad sėdau prie vairo ir pajudėjau darbo link.“

Po šio įvykio V.Šeršniovas tvirtino padaręs tris išvadas: nevartoti alkoholio arba daryti tai saikingai, sureguliuoti namuose esantį alkotesterį ir pirmadieniais nesiveržti į darbą nuo ankstyvo ryto.

„Jei būčiau važiavęs bent 30 minučių vėliau, tikriausiai būčiau įpūtęs normą“, – atvirai svarstė vicemeras.

Po šio įvykio jo laukė pokalbis su Utenos meru Alvydu Katinu.

„Mes pasikalbėjome. Atlikau dvasininko vaidmenį, bet nei pareikšti įspėjimo, nei jo nubausti aš negaliu – vicemerą renka ir atleidžia taryba“, – „Lietuvos rytui“ sakė A.Katinas.

Po šio įvykio V.Šeršniovas išėjo trumpų atostogų, o meras teigė kol kas nematantis ženklų, kad savivaldybės taryba planuotų jį atleisti.

A.Katino nuomone, pirmasis policijai įkliuvusio vicemero žingsnis – viešai pripažinti savo klaidą – buvo svarbus ir gražus: „Iš to reikėtų mokytis visiems, ypač politikams.

Jis padarė nedidelį nusižengimą, bet viešai pripažino savo klaidą. Kai kurie padaro klaidų, valstybei kainuojančių milijoną ar milijardą, bet ar prisipažįsta?“

Mero nuomone, kaip elgtis toliau, vicemeras turės apsispręsti pats arba tai padaryti jam padės taryba.

„Vieši asmenys – taip pat žmonės. Jei jis būtų sukėlęs avariją ar ką nors pavogęs, gal kalbėčiau kitaip“, – svarstė A.Katinas.

Mero pavaduotoju V.Šeršniovas buvo paskirtas 2019 metais. Anksčiau jis buvo Darbo partijos narys, tačiau rugpjūtį pranešė stabdantis narystę partijoje ir paskelbė prisidėsiantis prie rinkimų komiteto steigimo.

V.Šeršniovas – dviračių sporto ir bėgimo entuziastas. Jis ne tik dalyvauja įvairiuose bėgimo renginiuose, bet ir pats padeda juos rengti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.