G. Landsbergis lankosi Kijeve: „Nepaisant Rusijos bombų lietaus ir barbariško žiaurumo, Ukraina nugalės“

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su kolegomis iš Estijos, Suomijos, Islandijos, Latvijos, Norvegijos ir Švedijos pirmadienį lankosi Ukrainoje, Kijeve. Apie tai jis pranešė savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje.

URM nuotr.
URM nuotr.
URM nuotr.
URM nuotr.
URM nuotr.
URM nuotr.
URM nuotr.
URM nuotr.
URM nuotr.
URM nuotr.
URM nuotr.
URM nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2022-11-28 13:00, atnaujinta 2022-11-28 13:21

„Mes, užsienio reikalų ministrai iš Estijos, Suomijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Švedijos šiandien esame Kijeve, visiškai solidarizuodamiesi su Ukraina. Nepaisant Rusijos bombų lietaus ir barbariško žiaurumo, Ukraina nugalės!“ – paskelbtame įraše tvirtino ministras.

Primename, kad savaitgalį Ukrainoje viešėjo ir premjerė Ingrida Šimonytė.

Ji šeštadienį susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, premjeru Denysu Šmyhaliu ir Aukščiausiosios Rados pirmininku Ruslanu Stefančiuku.

Susitikimų metu aptarta situacija šalyje, karinė ir humanitarinė parama Ukrainai, Rusijos atsakomybė už vykdomus nusikaltimus, parama Ukrainos energetikos infrastruktūrai, Ukrainos eurointegracijos procesas.

I.Šimonytė patikino, kad Lietuva ir toliau sieks sankcijų Rusijai bei Baltarusijai griežtinimo ir sklandaus esamų sankcijų įgyvendinimo, nepaliekant spragų joms apeiti.

Aptariant Ukrainos narystės Europos Sąjungoje siekį, premjerė akcentavo, kad Lietuva yra pasirengusi teikti visokeriopą ekspertinę paramą ir prisidėti prie kuo sklandesnio, spartesnio šalies europinės integracijos proceso.

Per I.Šimonytės vizitą Kijeve atidengta jos vardinė lentelė „Drąsiųjų alėjoje“, skirtoje pagerbti aktyviausius Ukrainos rėmėjus, daugiausia – pasaulio valstybių vadovus.

Lietuvos ministrė pirmininkė Kijeve taip pat susitiko su Ukrainos ir Lenkijos kolegomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.