Neabejoja – G. Nausėdos kritika dėl M. Majausko yra kišimasis į partijos vidinius reikalus: pažeidžia savo pasirašytą įstatymą

Prezidentui pareiškus, kad konservatorių mėginimas „volu pervažiuoti“ per Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininką Mykolą Majauską nėra geras sprendimas ir tai byloja apie tam tikrą demokratijos stygių partijoje, konservatorių frakcijos Seime atstovas Mindaugas Lingė pabrėžia – šalies vadovas akivaizdžiai kišasi į vidinius partijos reikalus. O tai, anot politiko, pažeidžia paties prezidento pasirašytą Politinių organizacijų įstatymą.

Gitanas Nausėda<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mindaugas Lingė<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Lingė<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 29, 2022, 2:04 PM

„Lietuvoje turime politinių organizacijų įstatymą, kuris naujos redakcijos dar ne taip seniai priimtas. Ir ant šio įstatymo parašą yra padėjęs ir pats prezidentas Gitanas Nausėda“, – Eltai teigė M. Lingė.

„Įstatymas turi tokį paprastą dešimtą straipsnį, kuris sako, kad visos politinės organizacijos Lietuvos Respublikos teritorijoje veikia laisvai ir savarankiškai. Valstybės ir savivaldybių institucijoms ir įstaigoms, jų pareigūnams, kitiems juridiniams ir fiziniams asmenims kištis politinių organizacijų vidaus reikalus draudžiama. Tai belieka tiesiog pastebėti, kad prezidentas šiuo pareiškimu pažeidė savo pasirašytą įstatymą“, – pridūrė konservatorius.

Šalies vadovo manymu, iš partijos ir komiteto pirmininko pareigų šalinamas M. Majauskas laikėsi savo pažiūrų, jas grindė aiškiais argumentais, todėl, pažymėjo G. Nausėda, nėra pagrindo imtis tokių drastiškų sprendimų. Vis tik, M. Lingė pabrėžia, jog partija turi vidines struktūras, kurios pačios sprendžia šiuos klausimus. „Yra bendruomenė, susivienijimas, kuris turi savo vidaus organus, savo pasitikėjimu pagrįstas, demokratiškai išrinktas institucijas, kurios ir vertina tam tikras procedūras. Ir paprastai, kaip girdime, demokratinėse šalyse yra gerbiami sprendimai, kuriuos priimame demokratiniu būdu. O dabar kuriamas precedentas ir turbūt greitu metu girdėsime vertinimus iš aukščiausios šalies institucijos, kaip ten tvarkosi mezgėjų draugijos būrelis ar gyvūnų globos įstaigos“, – ironizavo politikas.

Kita vertus, anot jo, prezidentas, išsakydamas kritiką dėl M. Majausko, tik dar kartą įrodė esąs „opozicijos lyderis“.

„Ir mes norime tikėtis ir matyti šalies vadovą, kuris geba pakilti virš partinių interesų. Bet, deja, priešingai – prezidentas jau seniai yra pasirinkęs veikti labiau su opozicinėmis Seimo frakcijomis ir yra jų lyderis“ , – akcentavo M. Lingė kartu pridurdamas, kad šiuo atveju prie šalies vadovo ir opozicijos vienybės yra dar prijungiamas ir M. Majauskas, kuriam opozicijai priklausantys parlamentarai vis dar bando „ištiesti pagalbos ranką“.

„O dabar matome, kad prezidentas taip pat stoja į šios iniciatyvos gretas“, – nurodė M. Lingė.

Pirmadienį TS-LKD Priežiūros komitetas nutarė ne tik šalinti M. Majauską iš partijos, bet ir paragino konservatorius Seime apsispręsti ir dėl jo ateities frakcijoje.Praėjusią savaitę partijos prezidiumas taip pat nutarė kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas BFK pirmininkas vietoje Mykolo Majausko.

Savo ruožtu prezidentas G. Nausėda tikina, kad toks konservatorių mėginimas „volu pervažiuoti“ per BFK pirmininką nėra geras sprendimas. Šalies vadovo manymu, iš partijos ir komiteto pirmininko pareigų šalinamas politikas laikėsi savo pažiūrų, jas grindė aiškiais argumentais, todėl, pabrėžė prezidentas, nėra pagrindo imtis tokių drastiškų sprendimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste